Fenerbahçeli futbolcu Diego Ribas, sarı lacivertlilere transferi konuşulan Nani için, “Onun harika bir oyuncu olduğunu düşünüyorum" dedi. Diego, Fenerbahçe’nin sözleşmesini yenilemediği Emre Belözoğlu’na da övgüler yağdırdı.
Düzce Fenerbahçe Topuk Yaylası Tesisleri’nde yeni sezon hazırlıklarını sürdüren sarı-lacivertlilerde, yıldız oyuncu Diego Ribas basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Diego, çalışmaların çok iyi gittiğini ve kendileri için faydalı olduğunu belirtti. Düzce’den sezona hazır olarak ayrılacaklarına inandığını dile getiren Brezilyalı oyuncu, Pereira ile aynı dili konuşmalarının olumlu olduğunu söyledi. Diego, “Aslında en önemlisi dilden ziyade takımın onun felsefesini iyi bir şekilde algılamasıdır. Sahada yaptığımız çalışmalarda hocamızın bizden ne istediğine hakim olabilmemizdir. Tabii ki aynı dili konuşmak benim için son derece olumlu bir görüntü oluşturuyor. Ancak sahadaki sonuçlar aynı dili konuşmaktan çok daha önemli” dedi.

"KENDİMİ HAZIR HİSSEDİYORUM"
Kendisini hazır hissettiğini belirten başarılı oyuncu, “Şüphesiz ki geçtiğimiz sezon buraya geldiğimde biraz zamana ihtiyacım vardı. Bu zaman belki de benim de düşündüğümden daha fazla oldu. Kendimi geliştirmeye gayret gösterdim. Her geçen hafta üzerine biraz daha katarak bu lige biraz daha uyum sağlayarak sezonu iyi bir yerde bitirdiğimi düşünüyorum. Bu yılı geride bıraktıktan sonra daha iyi bir sezon çıkarabilmek için kendimi hazır hissediyorum” ifadelerini kullandı.

“HARİKA OYUNCULAR TAKIMA KATILDI”
Fenerbahçe’nin yeni transferlerini de değerlendiren Diego, “Gerçekten harika oyuncuların takıma katıldığını düşünüyorum. Bize fazlasıyla faydası olacak yeni arkadaşlarımız var. Böylesi yüksek kaliteli oyunculara ihtiyacımız vardı. Takımdan ayrılan kaliteli oyuncularımızın yerini doldurması açısından önemliydi. Yeni gelen arkadaşlarımızın yüksek kalitede bu takıma faydalı olacaklarını düşünüyorum. Bu sezon takımı daha da ileri taşıyacaklardır” diye konuştu.

“HOCANIN İHTİYACI OLDUĞU HER AN HAZIR OLMAYA GAYRET EDECEĞİM”
Teknik direktör Pereira ve antrenmanlar konusunda da açıklamalarda bulunan Diego, takımın sistemi hakkında, “Bu konularda net bir konuşma fırsatımız olmadı. Şu ana kadar gördüğüm antrenmanlardan ve çalışma sisteminden son derece memnunum. Tatmin olduğumu söyleyebilirim. Benim için şöyle bir düşünce vardır; sistem fark etmeksizin ben her zaman takıma faydalı olabilmek için en iyisini yapmaya çalışırım. Bu takımı daha ileriye taşıyabilmek için hocamızın ihtiyacı olduğu her hazır olmaya gayret göstereceğim” şeklinde konuştu.

“NANI HARİKA BİR OYUNCU”
Sarı-lacivertlilerin transfer listesinde bulunan Nani hakkında da konuşan deneyimli oyuncu, “Tam olarak Nani’yi tanımıyorum. Onun harika bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Böyle harika oyunculara Fenerbahçe gibi kulüplerin her zaman kapısı açıktır. Bakalım neler olacak” dedi.

“ŞU AN FENERBAHÇE’YE ODAKLANMIŞ DURUMDAYIM”
“Hiçbir zaman hiçbir kulüpte ben bu sene oynamayacağım düşüncesiyle sezona başlamam” diyen Diego, ilk 11’de oynamama korkusunun olmadığını belirterek, “Ben kendime inanıyorum, hedeflerim her sezon aynıdır. İlk 11’de ve takımıma faydalı olmak için sezona başlarım. Bu sezon da öyle olacak. Yaz döneminde karşıma fırsatlar çıktı. Bazı transfer teklifleri oldu. Hiçbiriyle detaylı görüşmelerim olmadı. Ben tamamen Fenerbahçe’ye odaklanmış durumdayım. Burada Fenerbahçe’yle şampiyonluk yaşamak istiyorum” açıklamasını yaptı.

EMRE BELÖZOĞLU’NA ÖVGÜ
Takımdan ayrılan kaptan Emre Belözoğlu hakkında da açıklamalarda bulunan yıldız oyuncu, “Aslında böyle bir analizi bana yapmak düşmez. Bu yönetimimizin ve hocamızın aldığı karardır. Bu konudaki analizler ve yorumlar onlar tarafından yapılmalı. İşin Fenerbahçe boyutu dışında yorum yapmam gerekirse Emre ile ilgili birkaç şey söyleyebilirim; Emre’nin harika bir insan ve harika bir futbolcu olduğunu düşünüyorum. Onunla beraber oynamak, onu tanımak benim için büyük bir keyifti. Ona bundan sonrası için iyi dileklerimi iletiyorum. Böyle bir oyuncunun hiçbir zaman kulüpsüz kalacağını, kötü durama düşeceğini düşünmüyorum” değerlendirmesinde bulundu.
(İHA)