Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, ’Bugün iki takımda lig maçı nasıl oynanır, bir maçta neler yapılır bütün futbolcular bunu sahada gösterdiler’ dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 10. Haftasında Beşiktaş ile Kasımpaşa arasında oynanan maç 3-3 eşitlikle sona erdi. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında lacivert-beyazlı takımın teknik direktörü Rıza Çalımbay müsabakayı değerlendirdi.

Deneyimli teknik adam, “İki takımı da tebrik ediyorum. Beşiktaş takımı da inanılmaz şekilde mücadele etti ve bizde gerçekten maçın başından sonuna kadar ne gerekiyorsa her şeyi yaptık. Defans yapmamız gerekiyorsa defans yaptık, hücum yapmamız gerekiyorsa hücum yaptık. Kendi takımımda oyundan kopmadığı için maçın başından sonuna kadar, oyun disiplininden kopmadıkları için hepsini tek tek tebrik ediyorum. Beşiktaş’ta gerçekten mükemmel bir tempoyla oynadılar. Biz onlara karşılık verdik ve bana göre çok güzel bir maç oldu. Lig boyunca gerçekten hakem arkadaşlarımızdan biraz anlayış bekliyorum. Tabii ki bize yapılanları verebilirsiniz ama bizim lehimize olanları da versinler. Örneğin geçen hafta Bursaspor maçında yüzde bir milyon penaltı ama vermedi es geçti. Ondan önce zaten biliyorsunuz çok tartışmalı bir penaltı olayımız yaşanmıştı ve orada dahi hakem arkadaşımızı kurtarmaya çalışmıştık. Biz hakemlerin her zaman da yanlarında oluyoruz. Ama Anadolu takımlarına sahip çıkılması gerekiyor. Bugün maçın sonların doğru skoru korumak zorundaydık özellikle Eren’in taca çıkan pozisyonunda. Bizim lehimize olan tacı Beşiktaş’ın lehine vermesi çok yanlış. Ardından da o pozisyon geliyor ve bize penaltı oluyor. Penaltı olayına gelinde bir kere Cüneyt hocanın görme şansı sıfır. Mümkün değil o penaltıyı Cüneyt hocanın görme şansı sıfır. Donk ters düşüyor, yüzünün üzerine düşüyor ve topu dahi görmüyor. Öyle bir penaltı verilmez. Madem öyle bir penaltı veriyorsun bizimkileri de verin. Beşiktaş’ın öyle bir penaltıya ihtiyacı yok. Hakem arkadaşlarımızın çok dikkat etmesi gerekiyor. İşte Trabzon’da yaşanan olaylar. Küçük bir olay ama olay büyüyor” ifadelerini kullandı.

“Bugün iki takımda lig maçı nasıl oynanır, bir maçta neler yapılır bütün futbolcular bunu sahada gösterdiler” diyen Çalımbay, “Artık önümüzdeki maçlara bakıp iyi bir grafik çizmek zorundayız. Beşiktaş takımını da üstüne basa basa tebrik ediyorum ve böyle oynadıkları sürece mutlu sona erişeceklerine inanıyorum” diye konuştu.

(İHA)