Iğdır’da kendilerini ‘boksör fabrikası’ olarak tanımlayan Kaya ailesi, 20 ferdiyle boks branşının her kategorisinde mücadele ederek büyük başarılara imza atıyor.
Iğdır’da yaşayan Kaya ailesi, her sıklette tamamı kardeş ve kardeş çocuklarından oluşan 20 sporcuyla birçok olimpiyat, Avrupa ve Türkiye şampiyonluğuna imza attı. Bay ve bayan olmak üzere birçok kategoride mücadele eden aile, yüzlerce madalya alarak Türkiye’de bir ilki başardı. Ailenin en büyüğü olan Boks Antrenörü Bülent Kaya, uzun yıllar Türkiye’yi ve Iğdır’ı temsil ederek birçok şampiyonluk elde ettiklerini söyledi.

“BİZ BOKSÖR FABRİKASIYIZ”
Aile olarak kendilerini ‘boksör fabrikası’ olarak tanımlayan Kaya, şöyle konuştu: “Türkiye’nin farklı bölgelerinde bir veya iki şampiyon görebilirsiniz, fakat bizim ailede bir değil ondan fazla şampiyon var. Şu an spora yeni başlayan yeğenlerimizi saymasak bayan ve erkek olmak üzere derece elde etmiş 20 boksörüz. Bakın sadece bizim ailede Türkiye, Avrupa ve olimpiyatlarda şampiyonluklar elde edildi. Birçok ülkede Türk bayrağını dalgalandırdık, İstiklal Marşımızı okuttuk. Biz şu anda bunun manevi gururunu yaşıyoruz. Bize bu anlamda destek çıkan değerli Iğdır halkına, ailemize, büyüklerimize teşekkür ediyoruz.”

“TÜRKİYE’NİN EN DOĞUSUNDAN GİDİP AVRUPA’DAN ŞAMPİYONLUKLARLA DÖNÜYORUZ”
Iğdır’da özellikle boks sporu anlamında büyük bir potansiyel olduğunu ifade eden Kaya, şunları söyledi: “İmkansızlıklardan dolayı bu potansiyel ortaya çıkarılamıyor. Üç ülkeye sınır olan, Türkiye’nin en doğusunda yaşayan bir aileyiz. Bu serhat şehrinde gönül isterdi ki birçok aile böyle şampiyonlar yetiştirsin. Türkiye’nin en doğusundan gidip Avrupa’dan şampiyonluklarla dönüyoruz. Bakın bütün imkansızlıklara karşı kardeşlerim Savaş, Ulaş, Yetiş, Barış, Dilek ve Nehir, kardeş çocuklarımız ve kuzenlerimiz Mert, Ege, Cem, Şamil, Hakan, Tarkan, Serkan, Ferhat, Selim Kaya ve Yağmur Kaynar, Alican Ula ile Dilara Ergün birçok şampiyonluk ve yüzlerce madalya sahibidir. Bunların haricinde daha isimlerini sayamadığımız yeğenlerimiz yetişiyor.”

“ŞAMPİYONLUK İÇİN İKİ KARDEŞ FİNALDE KARŞILAŞTIK”
Aile olarak boksa gönül verdiğini anlatan Akdeniz Oyunları, Olimpiyat, Türkiye ve Avrupa şampiyonu milli boksör Savaş Kaya da, sözlerini şöyle sürdürdü: “Boksta iyiyiz, ama Iğdır’da sporcular çok zorluk çekiyor. Şampiyonluklarımızı saymakla bitiremezsiniz. Avrupa’da, dünyada daha birçok arenada başarılarımız var. Gençlik ve Spor Bakanımıza ve genel müdürümüze sesleniyorum; onların desteğini bekliyoruz. Gerek kız ve erkek kardeşlerim, ablam ve ağabeyimin çocukları, uluslararası ve ülke genelindeki müsabakalardaki karşılaşmalarda birçok derece ve madalyalarla dönmüşlerdir. İki kardeş olarak rakiplerimizi yenerek şampiyonluk için finalde karşılaştık. Bu dünyada bir ilk. 2004-2005 arası ben ve Ulaş Kaya, Samsun’da yapılan Türkiye Boks Şampiyonası’nda final oynadık. Ailede sporcu çok olunca şampiyonlukta kardeşinizle karşılaşmak zorunda kalabiliyorsunuz. Biz aile olarak ülkemizi iyi bir şekilde temsil etmek amacındayız.”
(İHA)