Spor Toto Süper Lig takımlarından Mersin İdmanyurdu, 11 günlük Hollanda kampının ardından ligdeki ilk maçı Beşiktaş karşılaşmasının hazırlıklarına başladı.
Hollanda kampı dönüşü çalışmalara 4 gün ara veren kırmızı-lacivertli ekip, Macit Özcan Spor Tesisleri’nde teknik direktör Mesut Bakkal yönetiminde lig hazırlıklarına bu akşam yeniden devam etti. Antrenmana tam kadro çıkan kırmızı-lacivertliler, ısınma hareketlerinin ardından aerobik koşu ve kuvvet çalışması yaptı. Takım daha sonra çift kale maçla çalışmalarını sonlandırdı.
Antrenman öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakkal, Bolu ve Hollanda kampının takımı adına çok iyi geçtiğini belirterek, "Birinci etap ve ikinci etap çalışmalarında hem futbolcunun performansını yükseltici hem de taktik açıdan oynadığımız maçlar vardı. Son iki üç maça baktığınızda gittikçe yükselen bir Mersin İdmanyurdu var. Vücut ölçümleri açısında inanan oyuncuların bize gösterdiği performans var. Mesela Efe’nin, Enes’in, Mihaylov’un zayıflaması gibi, 8’er kilo vermeleri var. Bu bağlamda çalıştık. En son Ankara’da TSY’deki 2 maçımızla lige hazırlanacağız. İnşallah hazır olan bir kadro ile ilk maça iyi başlarız diye düşünüyorum. Çok şükür sakat oyuncumuz yok. Bir birine inanan, bir birini seven, kenetlenen bir grup var. Bu grup geçen yılki gibi başarıyı yakalayacaktır" dedi.
Ligdeki hedeflerini de açıklayan Bakkal, "Hedefimiz inşallah geçen yılki başarıyı yakalamak. Transfer yasağı var ama ben bunun bir avantaj olacağını düşünüyorum. Şöyle ki, en azından içerideki oyuncuların mutlu olması adına ve rahat etmesi adına bir avantaj olacaktır. Bu da içerideki oyuncuların performansını arttıracaktır diye düşünüyorum. İç huzurun sağlanması adına transferin olmayışına olumlu bakıyorum" diye konuştu.
Ligdeki ilk karşılaşmaları olan Beşiktaş maçının zor olacağını ifade eden Bakkal, şöyle devam etti:
"Kolay maç yok. Burada önemli olan aslında tüm ligi istikrarlı bir şekilde bitirmektir. Ama taraftarımızın önünde ilk maça iyi başlayacağımızı düşünüyorum. Zor bir maç ama benim mantalitem zaten kazanmak adına. O yüzden kazanmak için oynayacağız. Biraz da üretken futbolcuların devreye girmesi ilk maçı veya bundan sonraki maçları olumlu hale getirecektir. Ama benim için önemli olan istikrardır."
Mersin İdmanyurdu’nun, TSYD turnuvasına katılmak üzere perşembe günü Ankara’ya hareket edeceği bildirildi.
(İHA)