Dün Kasımpaşa maçında rakibinin 3 golüne engel olamayan Beşiktaş, ligde en son 1 yıl önce kalesinde yine aynı skoru gördü. Siyah-beyazlılar geçen sezon Kayseri Erciyesspor deplasmanında rakibine 3-2’lik skorla mağlup olmuştu.
Spor Toto Süper Lig’in 10. haftasının kapanış maçında Beşiktaş dün Kasımpaşa ile 6 golün atıldığı maçta puanları paylaştı. Kalesinde 3 gol birden gören ve 3 kez geriye düşen Güneş’in öğrencileri 90+4. dakikada Oğuzhan’ın attığı penaltı golüyle 1 puanı cebine koydu.
Beşiktaş, zirvedeki yerini küçük bir kayıp yaşayarak korumaya devam etti. Bu sezon ligde ilk kez kalesinde 3 gol birden gören siyah-beyazlılar en son Fenerbahçe, Trabzonspor ve Mersin İdmanyurdu’ndan 2 gol yemişti. Ligde geride kalan 6 maçtan Antalyaspor, Eskişehirspor, Gençlerbirliği karşılaşmalarında da birer gol yiyen Şenol Güneş’in öğrencileri, diğer 3 karşılaşmada da kalesini gole kapatmıştı. Dün kalesinde 3 gol birden görerek adeta şok geçiren karakartalların skoru eşitleyip, 1 puanı cebine koyması da olumlu bir reaksiyon olarak yorumlandı.
Dün Ersan Adem Gülüm’ün cezalı olması sebebiyle ilk defa stoperde farklı bir tercihe giden Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’in Rhodolfo’nun yanında oynayacak stoper seçimini Miloseviç’ten yana kullanması da dikkat çeken başka bir unsurdu. Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan deneyimli çalıştırıcı, 3 gol yemiş olmalarını sadece bir futbolcuya bağlanmaması gerektiğini vurguladı.

İSTATİSTİKLERDE ÜSTÜN
Beşiktaş dün Kasımpaşa maçında yüzde 63’lük top oynama oranıyla karşılaşmayı tamamladı. 380 pas yapan siyah-beyazlılar yüzde 79’luk pas başarı oranıyla mücadele ederken, 9’da korner kullandı. Bu istatistiklerin arasında ise en öne çıkanı siyah-beyazlıların Kasımpaşa kalesine çektiği şutların sayısıydı. Ligde 10 hafta geride kalırken her karşılaşmada rakip ağlara ortalama 14 şut gönderen Beşiktaş, dün gece yine aynı sayıya ulaştı. Lacivert-beyazlı takımın kalesine 14 şut gönderen siyah-beyazlılar, bunların 6’sında isabet buldu ve sadece 3’ü tabelaya yansıdı. Kasımpaşa kalesine 3’er şut gönderen Oğuzhan ve Mario Gomez bunların ikisinde isabet sağladılar. Rakip ağlara birer gol kaydeden bu iki futbolcuyu, lacivert-beyazlı golcü Eren Derdiyok takip etti. İsviçre asıllı Türk futbolcu Beşiktaş kalesine 2 şut gönderdi ve 2’si de filelerle buluştu.
(İHA)