UEFA Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final ilk maçında deplasmanda Porto’ya 3-1 yenilen Bayern Münih, rövanş maçında bu akşam evinde ağırlayacağı Porto karşısında tur arayacak.
UEFA Şampiyonlar Ligi’ne fırtına gibi başlayan Bayern Münih; Manchester City, CSKA Moskova ve Roma gibi güçlü ekiplerin olduğu E Grubu’nu 5 galibiyet 1 mağlubiyetle bitirmesinin ardından 2. Tur’da Mircea Lucescu’nun çalıştırdığı Shakhtar Donetsk ile eşleşti. İlk maçta deplasmanda 0-0 berabere kalan Bayern, rövanşta kendi evinde rakibini gole boğdu ve karşılaşmadan 7-0 gibi farklı bir skorla galip ayrılarak çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Porto ile eşleşen Alman ekibi, ilk maçta eski Beşiktaşlı Ricardo Quaresma’nın 2 gol attığı maçtan 3-1 mağlup ayrıldı. Bu akşam Allianz Arena’da oynanacak olan karşılaşmada Bayern’in 2 ya da daha farklı skorla galip gelmesi gerekiyor.

BAYERN’DE CAN ALICI EKSİKLER
Guardiola’nın takımında eksikler de göze çarpıyor. Robben, Alaba, Ribery ve Benatia gibi üst düzey oyuncularından bir süredir yoksun olan Münih ekibinde, sakatlıklar Guardiola’yı da rotasyon yapmaya zorluyor. Beklenmedik Porto yenilgisi sonrası Bundesliga’da Hoffenheim deplasmanında 2-0’lık galibiyetle dönen kırmızı-beyazlı ekip, ligde şampiyonluğa da adım adım yaklaşıyor. Şampiyonlar Ligi’nde yoluna devam etmek isteyen Bayern’in, bu akşam eksiklerine rağmen Porto’yu zorlaması bekleniyor. Zorlu mücadele, bu akşam TSİ 21.45’te başlayacak.
(İHA)