Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı seçilen Harun Erdenay, Türk basketbolunu ileri götürmek için çok çalışacağını söyledi.
FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel’in 23 yıllık görev süresinin ardından istifa ettiği TBF Başkanlığı için Harun Erdenay ve Lutfi Arıboğan yarıştı. Harun Erdenay 12 oy farkla TBF’nin yeni başkanı oldu. Ankara Hilton Otel’de saat 11.00’da başlayan genel kurulda, TBF’nin 187 delegesinin 177’si hazır bulundu. Genel kurulda Harun Erdenay 93, Lutfi Arıboğan 81 oy alırken 3 oy geçersiz sayıldı. Başkanlığa seçilen Harun Erdenay sadece 1 yıl görevde kalacak ve 2016’daki olağan genel kurula kadar Türk basketbolunu yönetecek.
Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından kürsüye gelerek teşekkür konuşma yapan Erdenay, "Önümüzdeki 16 ay boyunca Türk basketbolunu ileri götürmek ve vaat ettiğim hedefleri gerçekleştirmek için çok çalışacağım. Herkesin desteğine ihtiyacım var, herkese kapım açık. Herkesten destek almak istiyorum. Elbirliğiyle basketbolu çok daha ilerilere götüreceğiz" dedi.

YENİ YÖNETİM KURULU
Erdenay’ın listesinde en çok dikkat çeken isim eski milli basketbolcu Efe Aydan oldu. Başkanlığa seçilen Erdenay’ın listesi ise şu isimlerden oluşuyor:
Yönetim Kurulu Asil Üyeler: "Kemal Akar, Akgün Altuğ, Kemal Aslan, Efe Aydan, Dinçer Çetinbaş, Gökhan Çelik, Bülent Denkdemir, İkram Erzik, Sinan Güreli, Yusuf İzzetin Güven, Hüsnü Karagözoğlu, Ramadan Kumova, Ali Limoncuoğlu, Akın Süel."
Denetleme Kurulu Asil Üyeler: "Cüneyt Olgaç, Oktay Akyüz." (3 üye Spor Genel Müdürlüğü tarafından belirlenecek)
(İHA)