Ak Parti Trabzon Milletvekili aday adayı Mehmet Atalay, Final Four’un Trabzon’a gelmesinde büyük rol oynadı.
Medical Park Trabzonspor Final Four’a kalınca Trabzonspor başvuru yaptı. Mehmet Atalay FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel’i aradı ve organizasyonun Trabzon’a verilmesini istedi. Demirel, Trabzon için bastırdı, Final Four Trabzon’a geldi. Trabzon’a tesisler kazandıran, 2007 ve 2011’de iki büyük organizasyon alan Atalay, “Biz Trabzon’a daha çok organizasyon alacağız. Trabzon bu organizasyonları yaptı, daha da güzelini yapacak” dedi.
Trabzon’a sportif anlamda çok önemli tesisler kazandıran AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı Mehmet Atalay, 2007 Karadeniz Oyunları ve 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatlarının ardından Eurochallenge Final Four’un Trabzon’a gelmesini de sağladı.

ATALAY DEMİREL’İ ARADI
Gençlik Spor Genel Müdürlüğü döneminde Türkiye’nin her yerine ama özellikle Trabzon’a kazandırdığı tesisler ve organizasyonlarla büyük tanıtım yapılmasına vesile olan Mehmet Atalay 2007’de Karedeniz Oyunları ve 2011’de de Avrupa Gençlik Olimpiyatlarını şehre kazandırmıştı. Trabzon’a kazandırdığı tesisler ile ve aldığı organizasyonlar ile bilinen Atalay, Medical Park Trabzonspor’un Final Four’a kalmasının ardından organizasyonun Trabzon’a alınması gerektiğini demeçlerinde ifade etmişti. Bununla da yetinmeyen Atalay, Trabzonspor’un başvurusunun ardından FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel’i arayarak organizasyonun Trabzon’a verilmesini istedi.

DEMİREL TRABZON İÇİN BASTIRDI
Bunun üzerine Trabzon’un bu talebini değerlendirdiklerini söyleyen Demirel, “Organizasyonun alımı için Trabzon, Frankfurt ile yarıştı. Dörtlü finale kalan takımlar tek uçukla gidildiği için Frankfurt’u tercih etti. Ancak Mehmet Atalay beyin bizi aramasının ardından biz Trabzon için bastırdık ve organizasyonu Trabzon’a aldık. Trabzon ve Trabzonspor bu işi layıkıyla yapacaktır” dedi.
Eurochallenge’ta Final Four’a kalma başarısı gösteren Trabzonspor Medical Park, dörtlü finale ev sahipliği yapma hakkını kazandığı için tebrik eden Mehmet Atalay, “Biz Trabzon’a geçmişte yaptığımız tesislerimizin 2007 ve 2011’de meyvesini aldık. Ama bu meyveleri toplamaya devam edeceğiz. Her fırsatta bu tesislerimizin boş kalmaması için yeni turnuvalar ve organizasyonlar buraya alacağız. Hedefimiz 2023 Dünya Gençlik olimpiyatları. Ancak kısa vadede de bu tür fırsatları iyi değerlendirip şehrimize kazandırmalıyız. Medical Park Trabzonspor’u tebrik ediyorum. İnşallah kupayı alacaklar. Bunda bizim de katkımız olduysa ne mutlu bize" ifadelerini kullandı.

RAKİPLER KİMLER
Eurochallenge’ta Final Four’a kalarak tarihinin en büyük başarısına imza atan Trabzonspor Medical Park, 24-26 Nisan tarihleri arasında oynanacak maçlara ev sahipliği yapacak. Trabzonspor, Final Four’un ilk ayağında Romanya’nın Energia takımıyla karşılaşacak. Diğer mücadele ise Nanterre ile Fraport Skyliners Frankfurt arasında oynanacak.
(İHA)