Samsunspor yönetiminin PTT 1. Lig’in 30. haftasında oynanacak maçta deplasman biletinin fiyatının 401 lira olarak belirlemesine, konunun tarafı Osmanlıspor’dan tepki geldi.
Açıklamada, "Samsunspor’un bilet fiyatı oyunlarıyla kendini şirin göstererek, alınan 3 puan silme cezasının unutturmaya çalıştığı" ileri sürüldü. Açıklanan bilet fiyatlarının seyir kalitesiyle doğru orantılı olması gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Samsunspor Yönetim Kurulu’nun önceki bilet fiyatı ve kombine uygulamasına yansırken, şimdi tam tersi bir uygulamaya gidilmiştir. Elbette ki, kulübüne 3 puan tenzili cezası aldıranların, futbolcularının sözleşmelerini feshetme şartlarını bilmeyenlerin ve kendi kulüplerini milyonlarca lira zarara uğratanların bilet fiyatlandırma konusunda buna dikkat etmemesi veya dikkat etmek istememesi tarafımızca doğal karşılanmaktadır. Bu konuyla ilgili son kararı TFF yönetimi verecektir ancak görünen odur ki, Samsunspor yönetimi kendi beceriksizliklerinin bir sonucu olarak Samsun şehrine kaybettirdikleri 3 puanı, bilet fiyatı oyunları ile kendilerini şirin göstererek unutturma çabası içine girmişlerdir.
FIFA’nın 3 puan silme cezasını önceki yönetime mal ederek işin içinden sıyrılma çabası gösteren mevcut Samsunspor yönetimi, yine önceki yönetim döneminde yaşanan ve konunun iç yüzünü bilmedikleri bir olayın üstünü kaşıyarak kendi ayıplarını örtme gayreti içine girmişlerdir. FIFA’nın verdiği 3 puan silme cezasını CAS yargılama süreci yalanları ile kendi taraftarını aldatma yolunu seçen bir yönetimin bu tarz ayak oyunları içerisinde olması kadar doğal bir durumun olmadığını düşünmekteyiz. Samsunspor yönetimine tavsiyemiz günlük popülist icraatlar yerine Samsunspor’un geleceğini yakından ilgilendiren FIFA davalarıyla ilgili kendi kamuoyuna doğru ve dürüst bilgiler vermesidir. FIFA’nın verdiği 3 puan silme cezasından sonra yine FIFA tarafından Samsunspor için bir küme düşürülme cezasının gelip gelmeyeceği belgeler ile Samsun şehrine hiçbir şey gizlenmeden açıkça anlatılmalıdır"

"YAŞANACAK OLAYLARIN TEK SORUMLUSU SAMSUNSPOR YÖNETİMİ OLUR"
Sporda şiddet ve gerilimin düşürülmesine yönelik devlet büyüklerinin ve TFF’nin söylemlerinin aksine Samsunspor yönetiminin gerilimi tırmandırdığının iddia edildiği açıklamada, "Osmanlıspor Futbol Kulübü olarak tek dileğimiz, Samsun SK yönetim kurulu tarafından tırmandırılan bu gerilimin son günlerde Fenerbahçe Spor Kulübü ve SAİ Kayseri Erciyes Spor Kulübü kafilelerinin başına gelen elim hadiseler gibi Osmanlıspor Futbol Kulübü kafilesi adına da üzücü bir olaya sebebiyet vermemesidir. Aksi halde bunun tek sorumlusunun Samsun SK başkanı ve yönetim kurulunun olacağını bugün itibari ile tüm kamuoyunun bilgisine sunuyoruz" denildi.
(İHA)