Yıldızeli’nde çiftçilere Mikro Havza Bazlı Meyveciliği ve Sebzeciliği Geliştirme Projesi kapsamında, 3 bin adet bodur elma ağacı fidanı dağıtıldı.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Demonstrasyon Meyve Bahçesi’nde düzenlen fidan, fide dağıtım törenine Sivas Valisi Alim Barut, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Yıldızeli Kaymakamı Ahmet Can Pınar, Yıldızeli Ziraat Odası Başkanı Ali Balbay, köy muhtarları ve çok sayıda çiftçi katıldı.
Vali Alim Barut törende yaptığı konuşmada, “Toprakla buluşturulacak meyve fidanları birden çok meyve verecek. Artık ev önündeki küçük ağaçlarla tarım ekonomisini götürmek imkansız bir durum. Dolayısıyla birim alanı daha büyük ve tamamen ilmi metotlarla yetiştirilmiş meyvecilik, sebzecilik yapmak zorundayız. Ancak böyle yapıldığı takdirde dünya ticaretinde yer alabiliriz.”dedi.
Konuşmaların ardından fidan ve fide dağıtımına geçildi. Farklı cinslerde 3 bin adet bodur elma ağacı alınarak Ziraat Odası Başkanlığı tarafından ilçedeki köy muhtarlarına dağıtımı yapıldı.