Siirt Belediyesi Eşbaşkanı Tuncer Bakırhan, Nisan ayı Belediye Meclis toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye’de yaşayan 77 milyon vatandaşın yeni bir Türkiye istediğini söyledi.
Türkiye’nin yeni bir sürece girdiğini belirten Bakırhan, bu hassas sürecin başarıyla tamamlanması tüm halkın ortak talebi olduğunu kaydetti. Bakırhan, "Hem kentimiz hem de Türkiye çok hassas bir süreçten geçiyor. Bu seçimde tüm partiler ’Yeni bir Türkiye’ sloganıyla halkın karşısına çıkıyor, bu yeniliğin kime ve neye göre olacağı büyük bir tartışma ve rekabet konusudur. Diğer yandan bir gerçek var ki Türkiye de yaşayan 77 milyon yurttaşın tamamı da yeni bir Türkiye istiyor. Bu hassas sürecin başarıyla tamamlanması halkın taleplerinin adil bir şekilde karşılanabilmesi için 7 Haziranda yapılacak seçimlerde demokratik ve şeffaf bir şekilde yapılması ve herkesin çıkacak iradeye saygı göstermesi gerekiyor" dedi.
Türkiye’nin geçtiği bu önemli süreçte provokasyonların olma ihtimalinin çok yüksek olduğuna dikkat çeken Bakırhan, "Çağlayan Adliyesi’nde yaşananlar, Fenerbahçe otobüsüne yapılan saldırılar bunun çok bariz örneğidir. Bu vesileyle hem Fenerbahçe camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyor hem de değerli savcı Selim Kiraz’a Allah’tan rahmet diliyorum. Derin devletin oyunları konusunda kamuoyunun her zamankinden daha dikkatli olması gerekmektedir" diye konuştu.
Toplantı, DBP’li üyelerin oy çokluğuyla GAP Belediyeler Birliği’ne 10 bin lira aktarılması ve Belediye Meclisi’nin yarın aynı saatte toplanması kararlarının ardından sona erdi.