Prostat kanseri hastalarında uygulanan, bir Türk doktorun tekniği olan “Mesane Boynu Koruyucu Cerrahi” ile hastanın ameliyat sonrası idrar kaçırma ihtimali en aza iniyor.
Doç. Dr. Lütfi Tunç, İtalya-Venedik’te İtalyan ve Türk ürologların önünde canlı yayında robotik prostat kanseri ameliyatını, idrar kaçırmayı en aza indiren kendi tekniği ile gerçekleştirdi. Gazi Üniversitesi Üroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Lütfi Tunç, 2011’den beri Almanya, İtalya, Rusya, Yunanistan, Bulgaristan, Mısır ve Romanya gibi birçok ülkeden canlı yayında eğitim amaçlı ameliyatlara davet alıyor. En son Moskova ve Flensburg’da kendi tekniği ile laparoskopik yöntemle böbrek ameliyatı gerçekleştiren Tunç şimdi de “Journal Of Endourology” dergisinde yayınlanan “Mesane Boynu Koruyucu Cerrahi” olarak adlandırılan tekniğini İtalya’da yapılan toplantıda canlı ameliyat yaparak anlattı.

İDRAR KAÇIRMA İHTİMALİ EN AZA İNİYOR
Kendisine ait olan bu tekniği öğrenmek isteyen hekimler tarafından davet aldığını ifade eden Tunç, son yıllarda yurt dışından Türk doktorlara kendi yöntemleri ile ameliyat teklifleri geldiğini söyledi. Prostat kanseri hastalarında uygulanan “Mesane Boynu Koruyucu Cerrahi” ile ilgili açıklamalarda bulunan Tunç şunları söyledi:
“Bu ameliyatın özelliği şu, idrar kaçırma ihtimalini minimum derecede yok sayılacak kadar erken dönemde idrar tutmayı sağlıyor. Prostat kanseri olan hastalara idrar kaçırma problemini aza düşüren bir yöntemle yaptık. Bunu da uluslararası platformda yaparak insanlara gösteriyoruz. Ameliyatı canlı yayınla toplantı salonundaki Türk ve İtalya doktorlar izlediler.”
(İHA)