Şişmanlık günümüzün en büyük sorunlarının başında gelmektedir. Her hastalığın başı olarak görülen bu durum bütün bilim dünyasını seferber etmiştir. Şişmanlık tedavi yöntemleri ve yanlış diyetler nelerdir konusunda sizlere de yardımcı olacağını düşündüğümüz bir takım bilgileri toparlamaya çalıştık.
 
Öncelikli olarak bilinmesi gerekir ki şişmanlık genetik bir durum değildir. Yani kalıtsal olmadığı için tedavisi de mümkündür. Şişmanlık tedavi yöntemleri ve yanlış diyetler nelerdir sorusunun ilk kısmını çözmek daha önemlidir. Şişman bir insan kilo vermenin zorluğu yüzünden bu durumu kaderi olarak görebilir. Ancak basit yollarla tedavi edilebilir. Öncelikli olarak bir uzmana başvurarak kilolarınızın nedenini öğrenmeniz zorlu yolda atacağınız büyük bir adım olacaktır. Belki yedikleriniz kilo almanızı sağlamıyor olabilir sadece hormon bozukluğu yaşıyor olabilirsiniz. Bunun tanısı koyulduktan sonra devam ediyor olmak en güvenli yol olacaktır.

Peki şişmanlık ne gibi sağlık sorunlarını tetiklemektedir. Bunların başında hiç şüphesiz bacaklardaki ve ayak bileği bölgesinde varislerin bir hayli artmasını örnek olarak verebiliriz. Çünkü genel de bacak varisi olanlar ya zamanında çok kilolu olan hastalardır ya da genetikten gelen varis hastalarıdır. Genetik olarak insanlarda bulunan varisin tek tedavisi lazer ile tedavi olmak iken kilo ve yanlış tedaviden gelen varislerin tedavisi ise öncelikle doğru beslenme, ağır kaldırmama, bacağı ve ayakları çok sarkıtmama gibi yöntemler olduğunu söyleyebiliriz. Varis yanlış tedavi edilir ise daha da çoğalabilir ve önlem alınması zor bir hale gelebilir. Bu yüzden de varis tedavisi dikkat gerektiren bir opreasyondur.
 
Şişmanlık tedavi yöntemleri ve yanlış diyetler nelerdir sorusunun derinlerine inersek asıl sorunun kulaktan dolma diyetler olduğunu görürüz. Örneğin bir kişi diyetisyene gider ve kendisine özel diyet listesi ile istediği kiloya ulaşırsa bu listeyi çevresindekilere de önermeye başlar. Ancak diyet listeleri bireyseldir. Kendi listenizi bir uzmandan yardım alarak oluşturmak ve bunu diyet olarak değil sağlıklı yaşam iksiri olarak görmeniz önemlidir. Her gün bu şekilde besleniyor olanız uzun vadede kilo almanızı da engelleyecektir.

Uzun vadede kilo almazsanız eğer diğer hastalıklarında önüne geçebilirsiniz. Yani sağlık sorunlarınızda azalacaktır. Kilo herşeye zarardır. Varis gibi ve diğer hastalıkları gibi sorunları önleyebilirsiniz. Bunların başında da zaten varis hastaları ve varis hastalarının sorunlarının birçoğunun kilo dan olduğunu da görebilirsiniz. Kilo verme sonrası hasta daha iyi bir konuma gelebilecektir.
 
Bütün uzmanların birleştikleri nokta ise şok diyetlerin zararıdır. Bir haftada 7 kilo verdiren bir diyet doğal olarak hem vücudunuzu yoracak hem de yağ değil su kaybetmiş olacaksınız. Kaybedilen bu su ise diyetin ertesi gününde daha fazla olarak depolanıyor olacaktır. Kendinizi şok diyetlerden uzak tutarak diyet yapıyor olarak düşünmeyip sağlıklı beslenme olarak algılamanız şişmanlıkla baş etmenizi kolaylaştıracaktır.