Bir kadın için göğüslerinin küçük olması oldukça can sıkıcı ve hayat kriterlerini etkileyebilir. Zamanla da kişisel baskı artarak meme büyütme estetiği yaptırması zorunlu hale gelebilir. Meme büyütme estetiğini; görünüm amaçlı meme boyutunu ve hacmini küçük bulan kadınlara, hamilelik veya kilo verme sonrası küçülen meme boyutunu düzeltmek isteyen bayanlara ve doğumsal için, meme defektleri ve deformiteleri oluşmuş kadınlara önerilmektedir.

Meme büyütme ameliyatlarında meme dokusunu taklit etmek amacıyla silikon protezler kullanılmaktadır. Meme büyütme ameliyatında üzerinde en çok düşünülmesi gereken konulardan birisi de implant veya protez veya yaygın kullanılan adı ile silikon seçimidir. Meme dokusu az olan bir hastanın büyük bir protez seçmesi, doğal olmayan bir görünüme yol açmaktadır. Aynı zamanda protezin dışarıdan anlaşılmasına ve yaşam konforunun azalmasına neden olmaktadır. Protezi seçerken mümkün olduğu kadar doğal kalmaya dikkat edilmelidir. Bu sebeple de uzman doktorunuzun önerilerini mutlaka dikkate almalısınız. Ameliyatta izlerinin gözle görülür olmaması için kesiler vücutta gizli kalacak alanlardan açılır. Açılacak kesiler kullanılacak meme protezinin türüne, arzu edilen büyütme derecesine, sizin anatominize ve hasta ile estetik cerrahın tercihine göre çeşitlilik göstermektedir. Bu ameliyat basit gibi düşünülse de, her anestezi alınan ameliyat kadar risklidir ve bu risklere maruz kalmamak için işinde uzman cerrahlar ile çalışmak gerekir. Meme büyütme ameliyatlarında geçen yıllar incelendiğinde size şunu söylemeliyim ki, dünya çapında yayınlar ve çeşitli araştırmalar sonucu göğüslerine slikon veya protez taktıran kadınların meme kanserine yakalanmadıkları tespit edilmiştir.

Kendilerini daha çekici ve daha güzel hissetmek isteyen kadınlar, göğüsleri istedikleri büyüklüğe ve şekle kavuştuğu zaman kendilerine olan güvenlerinin arttığını, sosyal yaşantılarının daha iyi olduğunu, partnerleriyle daha mutlu olduklarını ve istedikleri kıyafetleri giyerek daha konforlu bir yaşama kavuştuklarını ifade etmektedir. Bütün bunlarla birlikte meme büyütme estetiği ameliyatının kişinin hayatında olumsuz giden şeyleri tamamen düzeltmesi de beklenmemelidir. Ameliyat kararını aldığınızda bundan emin olmalısınız ve meme büyütme estetiği konusunda uzman cerrahınıza çekinmeden her ayrıntıyı sorarak kararınızı en doğru şekilde vermelisiniz.