Ordu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Aytaç Bacınoğlu, ağız kokusu şikayeti yaşayan vatandaşların dişlerini ve dilini düzenli olarak fırçalaması gerektiğini söyledi.
Başhekim Aytaç Bacınoğlu, ağız kokusu ile ilgili olarak, "Ağız kokusu ilk olarak neden kaynaklanmaktadır, onu tespit etmek gerekir. Ağız kokusu birçok neden den kaynaklanabilir. Eğer koku ağız ve diş kaynaklı ise, diş hekimlerinin yapacakları tedaviler mevcuttur. Ancak konunun neden kaynaklandığı ilk olarak belirlenmesi gerekiyor. Çünkü ağız kokusu başka sebeplerle oluşabilmektedir. Örneğin, mide hastalıkları, ülser ve sinüzit gibi hastalıklardan kaynaklanabiliyor. Eğer ağız kokusu bu hastalıklardan kaynaklanmıyorsa ağız ve diş temizliği eksik yapılıyor demektir" dedi.

"AĞIZ KOKUSU DİL TEMİZLİĞİ İLE GİDERİLEBİLİR"
Ağız kokusundan korunmak için yapılaması gerekenlere değinen Bacınoğlu, "Ağız kokusu dişlerden kaynaklanıyorsa ilk olarak ağızda hijyen temizliğinin düzeltilmesi gerekiyor. Oluşan diş taşlarının temizlenmesi bunlar arasında yer almaktadır. Bunlardan farklı olarak önemli bir konuda dil temizliğidir. Dilin yapısı gereği dilde yemek artıkları kalabilir o da ağız kokusuna sebebiyet vermektedir. Diş hekimleri olarak önerimiz, vatandaşların dil fırçalarını kullanmaları gerekir. Biz bu sebeple dil temizliğini öneriyoruz. İyi bir oral hijyenle iyi bir temizlikle ağız kokusu giderilebilir. Eğer ağız ve diş değilde başka sebepler kokuya neden oluyorsa farklı alanlarda araştırma yaparak kokunun giderilmesi sağlanabilir" diye konuştu.
(İHA)