Uçak kriziyle Rusya’nın dur durak bilmeyen şımarıklığı sürüyor. Bu krizin oluşmasını Rusya istedi ve Türkiye Rus uçağını isteyerek değil, angajman kuralı gereği mecbur kaldığı için düşürdü. 

Rusya aylardır sınırımızda hava sahamızı ihlal edip açık tacizde bulunuyordu. Rusya tipik şark kurnazlığı ile Suriye’ye sattığı savaş uçaklarının milliyetini gösteren simgelerin silinmesi yoluyla Suriye’nin de hava sahası ihlaline açık kapı aralıyordu. Türkiye’yi sınamak ve ters bir gelişme durumunda benim uçağım değildi diyebilmek 

3-4-5 Ekim’de Rusya’ya ait SU-40, SU-24 ve mig29 savaş uçakları Türk hava sahasını ihlal etmiş, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov da, iki gün arayla üst üste Dışişleri Bakanlığı’na çağrılarak, protesto notası verilmişti.

 Sn. Cumhurbaşkanı Erdoğan;  Defalarca yapılan Türkiye’nin iyi niyetli uyarılarının ardından, Antalya’da G-20 zirvesinde, Rusların verdiği cevabı kamuoyu ile paylaştı.

Uçaklarımızın sınır ihlalini misafirlik olarak kabul edeceksiniz.

Tamamen dayatma!

  Ey Rusya;  bu ağız iyi bir ağız değil!

Hala Rusya özür bekliyor, yürürken gazını tutamayan, Vladimir Jirinovski gibi tipler hızını alamayıp “savaş” ilan ediyor; İstanbul’a “atom bombası atmaktan” söz edebiliyor.

Türk işadamlarının gözaltına alınması, öğrencilerin sınır dışı edilmesi, vizesiz geçişlerin kaldırılıyor olması vb. tüm yapılanlar kişiselleştirilen, uluslararası devlet anlayışı ve diplomasiden uzak hamlelerdir. 

ABD’li yetkililer Putin’İn,  ‘’Bilgileri ABD ile paylaştık’’ açıklamasına ‘’Rusya bizle düşürülen jetin uçuş rotasını paylaşmadı’’ diyerek boşa çıkarmıştır.

  Ortadoğu’da her an, A – Z’ye alternatif planı olan müttefikimiz ABD’nin, NATO’nun ve BM hakkını teslim etmek gerekir. Maşallah tık yok!

İran destekli Rusya IŞİD’İ yok etme bahanesiyle Suriye’de, Türkmen dağında Türkmenleri, masum insanları Esed le katlediyor. Bölgede gelişen konjonktürde Ortadoğu’ya inip Suriye’de sular durulmadan askeri, siyasi varlığını güçlendirmek,  Esed’in Suriye’deki varlığını uzun tutmak Esed sonrası ortaya çıkacak haritada belirleyici olmak, askeri güçlerine alan sağlayarak İran ile at oynatıp Akdeniz sularında yelken açmaktır.

Uçak düşürme olayının ardından muhalif söylemlere, içimizdeki ‘’sevicilere’’ ne demeli?

Suriye’de uçağımız düşürülür, Türkiye suçlu!

Sınır ihlali yapan Suriye uçağını düşürürüz yine Türkiye suçlu!

Rus uçağı tüm uyarılara rağmen sınır ihlali yapar düşürmeseydik düşürmediğimiz için Türkiye suçlu!

Düşürürüz, düşürdüğü için Türkiye suçlu!

Bir kez olsun muhalif olmayıp, siyasi düşünce ve görüşlerinizi bir kenara bırakıp, ‘’Türkiye haklı’’ gerçeğini teslim etseniz.

Gün milli birlik, beraberlik ve diriliş günüdür.