Rotschild ailesinin en büyük stratejisi 1775-1783 yılları arasında İngiltere (Büyük Britanya) ve Kuzey Amerika ‘daki on üç koloni arasında geçen ve Amerika Birleşik Devletlerinin kurulmasıyla sonuçlanan savaştır. Savaş İngiltere’nin Fransa ile giriştiği yedi yıl savaşından dolayı oluşan kayıplarını giderebilmek için Amerika’da bulunan kolonilere ağır vergiler yüklemesiyle başlar.

Savaşın ilk yıllarında İngiltere başarı sağlamıştır. Bu başarıyı Rotschild ailesi İngiliz borsası üzerinden yaptığı spekülasyonlarla savaşın İngilizler tarafından kazanılacağını ortaya atmış ve İngiliz halkının her şeyini borsaya oynamasını sağlamıştır. Savaş bitip de İngiltere’nin savaşı kaybettiği gerçeğinin öğrenen halk mallarını kurtarmak için mal hisselerini geri almaya çalışmalarıyla borsa anormal derecede yükselmiş ve hisseleri elinde tutan Rotschild ailesi bu işten de oldukça karlı çıkmıştır. Bu olaydan sonra Rotschild ailesi neredeyse İngiltere’nin mülkiyetini ele geçirmiştir. Rotschild ailesi bir taşla iki kuş vurmuş hem kendileri için yeni bir kazanç kapısı olan A.B.D kurulmuş hem de İngiltere ekonomisini ele geçirmiştir.

Ve artık kendi inançlarında vaat edilen toprakları ele geçirerek İsrail devletini kurma vakti gelmiştir. Hedef tabi olarak o zamanlar bu topraklar üzerinde hüküm süren Osmanlı… Rotschild ailesi Osmanlıya komşu devletleri finanse edip Osmanlıya karşı sürekli kışkırtarak Osmanlıya karşı savaşmalarını sağlamıştır. Sudan nedenlerle Osmanlıya karşı birçok cepheden savaş açılmış, bu savaşlar sonunda Osmanlı ekonomik ve askeri güç bakımından zayıflamış ve egemenliği altındaki azınlıkların yeni devletler kurmasına engel olamamıştır. Öyle ki Osmanlı bu savaşları finanse edebilmek için aldığı dış borçları ödeyemez duruma gelmiş ve ülke iflasa sürüklenmiştir. Bu borcu ödeyemeyecek durumda olan Osmanlının bu durumunu fırsat bilen Siyonizmin kurucusu ve ilk lideri  olan Dr.Theodore Herzl  Sultan 2. Abdülhamit Han’ a  "Yahudilerin vadedilmiş topraklarda "yurt" kurmasına izin verildiği takdirde Avrupa'daki Yahudi bankerlerin Osmanlı'nın tüm dış borçlarını ödeyeceği" teklifinde bulunmuştur. Sultan 2. Abdülhamit Han "Ben bir karış dahi olsa toprak satmam, zira bu vatan bana değil, milletime aittir. Milletim bu vatanı kanlarıyla mahsuldar kılmışlardır."!!! ‘diyerek bu edepsiz teklifi reddetmiştir. Bu olayın üstüne Herzl Osmanlı planını rafa kaldırırken ağzından şu sözler dökülecektir ‘Türkler gün gelecek, dilenci durumuna düşecek ve dizlerime kapanıp yalvaracaklar’.

Yazı dizimin ikinci bölümüne bir ayeti kerime ile son vermek istiyorum.

‘Savaş size farz kılındı, gerçi o size hoş gelmez. Olabilir ki siz, bir şeyden hoşlanmassınız; oysaki o sizin için bir hayırdır. Yine olabilir ki, siz bir şeyi seversiniz, oysaki o sizin için bir kötülüktür. Allah bilir. Siz bilmezsiniz’. (Bakara -216)