Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, partisinin Diyarbakır Silvan İlçe Başkanlığı Kongresinde yaptığı konuşmasında, "Eskiden zulüm eden insanlara zorla kepenk kapattıran yer yer devlet görevlileriydi. Şimdi sözüm ona adında barış olan, barışı dillerinden hiç düşürmeyen, demokrasi demokrasi diye bağırıp anti-demokratik uygulamalar yapanlar bu uygulamaları bu zulmü şimdi onlar yapıyor. Zulüm aynı, zalim değişti" dedi.
AK Parti Silvan İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Diyarbakır Milletvekilli Galip Ensarioğlu, İl Başkanı Aydın Altaç ve çok sayıda partililerin katılımıyla yapıldı. Kongrede bir konuşma yapan Bakar Eker, gündeme ilişkin ve çözüm süreci konusunda değerlendirmelerde bulundu. Kongrenin hayırlı olması temennisinde bulunan Bakan Eker, "Bugün yeni bir ilçe başkanı seçeceğiz. Yönetimde daha önce görev yapmakta olan kardeşlerimizde olacak, hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz başarılar diliyoruz" dedi.

"BU ŞEHİR ACILARIN YAŞANDIĞI BİR ŞEHİR"
Konuşmasında Silvan ilçesinde geçmiş yıllarda yaşanan sorunlara değinen Bakan Eker, "Bu şehir kadim bir şehir Farqin, Meya Farqin tarihi Diyarbakır şehrinin bile öncesine giden bir merkez binlerce yılın medeniyetleri var burada. Öyle bir coğrafi lokasyonda İpek Yolu’nun öyle müstesna güzergahındaki bir tarafı dağ, bir tarafı ova, bir tarafı nehir Batman Çayı ve Diyarbakır’a doğru çok önemli merkez. Biliyoruz ki bu şehir çok acıların yaşandığı bir şehir, biz biliyoruz ki 1990’lı yılların başında burada birkaç sene süre yüzlerce kardeşimize hemşehrimizin faili meçhul cinayetlere kurban gittiği karanlık günlerde yaşadık. Hepimiz bunlara tanıklık ettik. Buradaki sorunların büyük bir kısmı ana kaynağı Kürt sorunuydu. Bunu hepimiz biliyoruz. O işlenen zulümlerde, faili meçhullerde, kan ve gözyaşı da ret ve inkar politikaları da bir zihniyetin tezahürüydü. Bugün herkes annesinden öğrendiği dili rahatlıkla konuşabiliyor konuşması da lazım. Eğitimini de görüyor görmesi lazım. Kitle iletişim araçları, basın yayın araçları kullanılabilmesi lazım, kullanılıyor hamdolsun. Televizyonlar, gazeteler, radyolar, üniversitede bölümler, kitaplar yayınlar, filmler, tiyatrolar bunların hepsi hamdolsun artık Türkçe’nin dışındaki dillerde de ve özellikle Kürtçede de çok rahat bir şekilde Ak Partinin politikalarıyla, Ak Partinin hayat görüşüyle, sosyal görüşüyle, siyaset görüşüyle bunların hepsi vücut buldu" dedi.

"BU SÜRECİ ZEHİRLEMEYE ÇALIŞIYORLAR"
2 yıldır kararlı bir şekilde çözüm sürecini yürüttüklerini dile getiren Bakan Eker, "Adına çözüm süreci, birlik beraberlik ve kardeşlik süreci dediğimiz bir süreç başlattık. Bu topraklarda eskiden olduğu gibi barışın huzurun tesis edildiği günlere ulaşmak istedik. Yaklaşık iki sene kararlılıkla bu süreci yürütüyoruz. Ama bazıları bundan rahatsız oluyor, belli ki bunu istemiyorlar. Çeşitli bahanelerle çeşitli gerekçelerle yani aslında ne istediklerini kendilerinin de bilmedikleri bir takım bahanelerle halkın üzerinde baskı kurmak suretiyle, halkı korkutmak yıldırmak suretiyle, kendilerinden başkasına hayat hakkı tanımayacak şekilde uygulamalarla bu süreci zehirlemeye çalışıyorlar. En fazla bu bölgedeki Kürt kardeşlerimize zarar veriyor bunlar. Esnafa zarar veriyor, tüccara zarar veriyor, yatırımcıya zarar veriyor, yatırımcı burada yatırım yapsın istemiyor. Zalim değişti eskiden zulüm eden insanlara zorla kepenk kapattıran yer yer devlet görevlileriydi. Şimdi sözüm ona adında barış olan barışı dillerinden hiç düşürmeyen demokrasi demokrasi diye bağırıp anti demokratik uygulamalar yapanlar bu uygulamaları bu zulmü şimdi onlar yapıyor. Zulüm aynı, zalim değişti" dedi.
Bakan Eker, AK Parti Silvan İlçe Başkanlığı’nda 3 dönem görev yapan Nedim Kılıçaslan’a hizmetlerinden plaket verdi.
Konuşmaların ardından tek liste ile gidilen kongrede Nimet Aksoy AK Parti Silvan İlçe Başkanlığına seçildi.
(İHA)