Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti’nin zaferini Çınar Meydanı’nda milletvekilleri ile zeybek oynayarak kutladı. Zeybekci, "Bu zafer milletin zaferidir" dedi.
1 Kasım seçimlerinde AK Parti’nin tek başına iktidar olmasının ardından Denizli’de vatandaşlar Deliklıçınar Meydanı’nda toplanmaya başladı. Meydana AK Parti tarafından platform kuruldu. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de partisinin tek başına iktidar olmasının kesinleşmesinin ardından meydana geldi. Bakan Zeybekci’nin meydana gelmesinin ardından vatandaşlar AK Parti bayraklarını sallayarak tek başına iktidar olmanın keyfini yaşadı. Platforma Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin yanı sıra resmi olmayan sonuçlara göre milletvekili olmaya hak kazanan Sema Ramazanoğlu, Şahin Tin, Cahit Özkan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, partililer, eski milletvekilleri de çıktı.
Konuşmasına partisinin zaferinde emeği geçen herkese teşekkür ederek başlayan Bakan Zeybekci, "Dik duracağız ancak diklenmeyeceğiz. Bu zafer milletin zaferidir. 1946’da başlayan o demokrasi zaferi devam ediyor. 1950’de bu millet ‘Yeter söz milletindir’ dedi. O günden bu yana söz de karar da milletindir. Biz Yunus Emre’nin dediği gibi olacağız. ’Biz gelmedik davi için, bizim işimiz sevi için, Dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldik.’ Biz tüm Denizli’yi tüm Türkiye’yi kucaklayacağız" dedi.
Zaferlerinin bazı kesimleri korkuttuğunu ve onların kendilerini rahatsız etmeye devam edeceklerini kaydeden Zeybekci şunları söyledi: "Bu mesele burada bitmeyecek. Bu millet onlara cevap verdikçe onlar oyunlarını değiştirip yine gelecekler. Ancak benim bu millete güvenim sonsuzdur. Bu millet aslanlar gibi ülkesine sahip çıkacak bayrağına da. Kimsenin şüphesi olmasın. Kimse başka hesap yapmasın."
Konuşmasının ardından Bakan Zeybekci, ‘Zindandan Mehmet’e Mektup’ şiirini okudu. Şiirin ardından ise Bakan Zeybekci partililerin isteği üzerine zeybek oynadı. Zeybek oynamak için sahneyi boşalttıran Zeybekci, milletvekilleri ve belediye başkanları ile zeybek oynadı.
(İHA)