ΑΚ Parti’nin seçimleri kazanması Yunan medyasında geniş yankı uyandırırken, ülke halkı da Türkiye’de istikrar olduğu müddetçe Türk-Yunan ilişkilerinde sorunların en aza indirileceği yönünde görüş bildirdi.
Dün Türkiye’de yapılan milletvekili genel seçimlerinin AK Parti’nin zaferiyle sonuçlanması komşu ülke Yunanistan’da da yakından takip edildi. Seçim sonuçları Yunan medyasında geniş şekilde yer alırken ülke halkı da seçimlerden istikrar sonucunun çıkmasından memnun olduklarını dile getirdi. Yannis isimli bir Yunan vatandaşı seçimlerle ilgili olarak, “Şu anda bu haberi okuyorum. Açıkçası şaşırdım. Ama şunu söylemem gerekiyor ki Erdoğan ne kadar çok iktidarda kalırsa bizim sorunlarımız olmaz. Ümidim bir 4 yıl daha AK Parti iktidarda kalır ve iki ülke arasında sorunlar çıkmaz. Gerçekten şaşırtıcı ama güzel bir sonuçtu” sözlerini kullandı. Maria isimli bir başka Yunan vatandaşı da “Bana göre olumlu bir seçim sonucu. Çünkü komşu ülkemizde istikrarlı ve sabit bir hükümet oldukça bizim de sorunlarımız daha az olur. Sevindik bu sonuca” şeklinde konuştu.
Öte yandan Yunan medyası da Türkiye’deki seçimlere geniş yer ayırdı. Ta Nea gazetesi "Μutlak kontrol Erdoğan’da" manşetini kullanırken, Elefhteros Typos gazetesi "Erdoğan’ın partisinin zaferi ve tek başına iktidar" manşeti ile haberi verdi. Efimerida Twn Sintakton Gazetesi “Tek başına iktidar ama mutlak iktidar değil” başlığını kullanırken Ethnos gazetesi ise "Erdoğan tekrar koltuğunu kazandı" manşetini kullandı. Efimerida Ton Sindakton gazetesi de, “Tekrar geri döndü ama anayasada değişiklik yapacak çoğunluğu sağlayamadı” yorumunu haber metnine taşıdı.
(İHA)