Adana’da silahlı saldırıya uğrayan CHP Adayı Elif Doğan Türkmen’in Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşinin açtığı seçim bürosunda bir odayı ve lavaboyu izinsiz kullandığı gerekçesiyle hakkında suç duyurusunda bulunuldu.
CHP’nin Adana’da yaptığı ön seçimde ilk sırada çıkan ve genel merkez tarafında da Adana 1. Sıra Milletvekili adayı olarak gösterilen Avukat Elif Doğan Türkmen, Ziyapaşa Bulvarı’nda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu’nın katıldığı törenle seçim bürosu açtı. Binada kimse oturmadığı için Türkmen, mimarına tadilat yaptırdı.
Mimar tadilat sırasında kiralanan yerin dışında diğer dairenin salonu ve lavabosunu da seçim bürosuna dahil etti. Bu durumu öğrenen mülk sahibi Işık Zeynep Targay, Türkmen’e ulaşıp görüşemeyince dairesinin işgal edildiğini belirterek, Türkmen hakkında "haneye tecavüz ve işgal" suçlamasıyla Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Targay, Adana Baro Başkanlığı’na ve CHP Genel Merkezi’ne de Türkmen hakkında şikayetçi oldu.
Türkmen’in eşinin de avukat olduğunu belirten Işık Zeynep Targay, “Biz Elif hanımın kocasıyla görüştük, mail attık, daha sonra kendisiyle görüştüm. Eşi ’Tamam hallederiz bir şekilde’ dedi, bir daha görüşemedik. Elif hanımı aradım ama ulaşamadım, bende mail attım. Eğer oturacaksanız seçim sonuna kadar bir kontrat yapalım dedim. Sonra bir mail geldi. ’Buranın kapısı kırık, camlar kırık, ev boş, ne olacak burası boş olduğu için girdim’ yazıyordu. Ne karışıyorsunuz der gibi. Düşünebiliyor musunuz, insanlar boş buldukları her yere girer. Düşünün Ziyapaşa Bulvarı üzerinde kocaman köşede herkesin gördüğü bir yere birisi giriyor. Sonra boş bulduğum için girdim diyor. Aynen böyle cevap verdi. Biz de dedik ki ’nasıl boş oluyor orası bizim’ dedik. Bize ’gelin de sizin olduğunu gösterin’ diyor. Düşünebiliyor musunuz, biz Ankara’dayız, kadının takındığı tavra bakın. Biz de bunun üzerine şikayetçi olduk” dedi.

"ÖĞRENİNCE HEMEN BOŞALTTIM"
Elif Doğan Türkmen ise, kullandıkları seçim bürosuna dahil edilen odanın şikayet üzerine hemen boşaltıldığını belirterek, "Ziyapaşa Mahallesi’nde kullandığım seçim bürosu daha önce de seçim bürosu olarak kullanılıyordu. Arkaya baktığınız zaman kapısı penceresi yok. Yeri çok iyi olduğu için kiralamak istedim hatta ben, işim çok olduğu için ekipten bir arkadaşa dedim ki burayı kiralayın. Ekipten çok yakın arkadaşım mimar, elini yüzünü düzeltsin, sonuçta CHP 1. Sıra Milletvekili adaya yakışır bir seçim bürosu olsun dedim. Ve hiç gitmedim. Onlar yaptılar ettiler. O hanımefendi sonra bana mail atmış. O apartmanın bir kısmı benim evimi de işgal etmişsiniz, ücret ödeyin. Ben de evin sahibine sordum böyle bir şey var mı diye. Onlar da ’vallahi bilmiyoruz Elif Hanım’ dediler. Bende kritik bir süreçten geçtiğimiz için hemen arkadaşlara dedim ki o odaları boşaltalım, o odayı kullanmayalım dedim. O günden beri o odayı boşalttık, kullanmıyoruz" diye konuştu.
(İHA)