AK Parti’den Van milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunan 118 kişi ve destekçileri merakla temayül yoklamasını bekliyor.
7 Haziran’da yapılacak genel seçimler için aday belirleme çalışmalarının sürdüğü AK Parti’de gözler 1 Mart Pazar günü yapılacak temayül yoklamalarına çevrildi. Aday adayları arasında iddialı isimlerin de bulunduğu ve 118 başvurunun alındığı Van’da partililer, aday adayları ve destekçilerinin heyecanı ise yoklamaya saatler kala zirveye çıktı. Adayların belirlenmesinde önemli rol oynayacak olan temayül yoklaması öncesi ziyaretlerini hızlandıran aday adayları dur durak bilmiyor.
Van siyasetine hareketlilik ve heyecan getiren, AK Parti listesindeki en iddialı adaylardan biri olan Teoman Zeydan, gövde gösterilerine devam ediyor. Kendisini destekleyen ve gönül veren çok sayıda Vanlıyla birlikte her kesime giden ve halka kucaklaşan Zeydan, Van’ın ve Vanlının sorunlarını bildiğini belirterek desteklerini istiyor.
Van Osmanlı Ocakları Başkanlığını da ziyaret eden Teoman Zeydan, burada da çok sıcak karşılandı. Osmanlı Ocakları Van İl Başkanı İlyas Akkoyun ile biraraya gelen Zeydan, kendisinden tam destek sözü aldı. Akkoyun, "Bu seçim korkaklarla olmaz bu seçim ancak sizler gibi yürekli ve bu memleket sevdalısı insanlarla olur" diyerek açık desteğini ifade etti. Teoman Zeydan ise siyasette merhum babası Mustafa Zeydan’ın 40 yıllık deneyimlerinden yararlanarak bu işe girdiğini belirterek, çözüm sürecinin bu bölgeye yapılacak en büyük yatırım olacağını söyledi.
AK Parti aday adaylığı başvuru formunda adaylara iki seçim bölgesi seçeneği ayrıldığını anlatan Zeydan, kendisinin sadece tek bir seçeneği işaretlediğini onun da sadece Van olduğunu bildirdi. Van’a hizmet için yola çıktığını bildiren Teoman Zeydan, daha sonra Ak Parti Van Kadın Kolları İl Kongresine katıldı. Zeydan, çeşitli taziye ve ev ziyaretleri gerçekleştirdi.
AK Parti’de 1 Mart’ta yapılacak temayül yoklamasının ardından teşkilat mensuplarının oyları hiç açılmadan ve sayılmadan genel merkeze gönderilecek ve orada değerlendirme yapılacak. 7 Nisan’da da adayların kesinleşmesi bekleniyor.
(İHA)