Terör gündemiyle olağanüstü toplanan TBMM Genel Kurulu’nda Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, konuşması sırasında sözlerine tepki gösteren HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan’a, "Hanımefendi sus, bir kadın olarak sus" dedi.
TBMM Genel Kurulu, TBMM Başkanvekili Şafak Pavey’in başkanlığında "terör" gündemiyle olağanüstü toplandı. AK Parti, CHP, MHP ve HDP adına söz alan milletvekillerinin konuşmalarının ardından Pavey, HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir’in kendisine yönelik sarf ettiği sözler nedeniyle "sataşma" olduğu gerekçesiyle Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’a söz verdi.
Kürsüye gelerek konuşan Arınç, "Sayın Baydemir’i geçmişten tanıyorum, defalarca görüşmemiz oldu. Kendisinin çözüm süreci konusunda bitirilmesi konusunda iyi ve samimi dileklerine katılırım ancak onun grup adına bugünkü konuşması bir talihsizliktir. Aslında konuşmayı her iki eşbaşkanın da yapması gerekirdi. Eğer kadın milletvekili ve eş başkan burada konuşmuş olsaydı muhtemel ’Biz sırtımız PKK’ya, PYD’ye dayıyoruz’ diyecekti. Sayın eş başkan konuşmuş olsaydı o da ’Mutlaka silahlanın, kendi öz savunmalarınızı kurun, bu hükümetten hesabını görün’ diyecekti" sözleri üzerine HDP sıralarındaki milletvekilleri ayağa kalkarak tepki gösterdi.
Sözlerine devam eden Arınç, "Hiç telaşlanmayın, bir burada dinledik. Bakınız iki polisimiz ensesinden vurularak gece yarısı evinde öldürüldü, PKK’nın örgütü bunu üstlendi. Bu üstlenmeye karşı PKK’nın yayınladığı bildiri, ’HPG’li gençler polislere cezasını verdi.’ Dün de binbaşımız saldırıya uğradı, alçakça katledildi" dedi.
HDP sıralarından ayağa kalkan HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan’a Arınç, "Hanımefendi sus, bir kadın olarak sus" diyerek tepki gösterdi.
(İHA)