Adıyaman mitinginde konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, siyasete yeni bir anlayış getireceklerini kaydetti.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sakarya Caddesi Vali Yücel Özbilgin Parkı önündeki meydanda gerçekleşen mitingde partililere hitap etti. Kılıçdaroğlu, iktidarın 13 yıldan beri Adıyaman’ı ihmal ettiğini savunarak, kentteki toprakların yüzde 80’inin sulanmadığını söyledi. Çiftçiye mazotu 1 buçuk lira yapacağını, emekliye iki maaş ikramiye vereceğini ve taşeron işçiliği sonlandıracağını söyleyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
“Türkiye’deki bütün çiftçi kardeşlerime sesleniyorum. Eğer alın terinin karşılığını almak istiyorsanız, gideceğiniz tek adres, tek yer CHP’dir. Emekliye 2 maaş ikramiye vereceğim dedim. Yine Ankara’da oturan beyler koro halinde itiraz ediyorlar. Parayı neden bulacaksınız diyorlar. Türkiye’de para var mı, var. Saraya, ihaleciye, yandaşa para var. Emekliye gelince para yok diyorlar. 11 milyon emekli kardeşime sesleniyorum. Bir tek fire istemiyorum. Emekli kardeşlerim, sizin hakkınızı savunan sadece benim. En azından rahat bir bayram geçirmenizi savunan benim. Şimdi siz mevcut iktidar tarafından ikinci sınıf yurttaş olarak görünüyorsunuz. Siz bu ülkenin birinci sınıf yurttaşlarısınız. Bu ülkenin büyümesinde sizin alın teriniz, emekleriniz var. 800 bin taşeron işçisi kardeşime söylüyorum. Senin hakkını ben savunuyorum. Sana kadro vereceğim. İnsan hakları sözleşmesine aykırı çalışıyorsunuz. Hiçbir yurttaşımın hakkını almadım, hiç birini ötekileştirmedim. Hiç kimsenin kimliğini siyaset konusu yapmadım yaptırmayacağım. Hiç kimsenin inancını siyaset konusu yapmadım, yaptırmayacağım. Benim için insan Allah’ın yarattığı en değerli varlıktır ve benim başımın üzerinde yeri vardır."
Refahı tabana yayacaklarını söyleyen Kılıçdaoğlu, "Her evde tencere kaynayacak. Ben halktan birisiyim, halk gibi yaşarım. Benim saray merakım da yok. Benim köşeyi dönme merakım da yok. Benim altın kaplama klozet merakım da yok. Benim çocuklarım hak etmedikleri halde köşeyi dönsünler diye düşüncem de yok. Açık ve net söylüyorum, Adıyaman’dan Türkiye duysun. Davutoğlu, Erdoğan için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır" dedi.

EZAN OKUNUNCA MİTİNGE ARA VERDİ
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, miting esnasında ezan okununca ara verdi. Ezanın bitmesinin ardından Kılıçdaroğlu konuşmasına devam etti. Ayrım yapmadan 77 milyon yuttaşa aynı gözle bakacağını dile getiren Kılıçdaroğlu, “Kimliği, yaşam tazı ne olursa olsun aynı gözle bakarım. Çünkü ben insanımı seviyorum, insanıma saygı duyuyorum. Bu ülkede 17 milyon yurttaşımız yoksul, 3 milyon 700 bin hanede oturuyor. CHP iktidarında hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacak. Hiçbir aile ‘biz yoksuluz’ demeyecek. Refahı tabana yayacağım. Her evde huzur olacak. Aile Sigortası gelecek, her evde huzur olacak. Her evde tencere kaynayacak. Ankara’daki beyler Samsun’da ölen Kübra bebeği unuttular, bu kardeşiniz unutmadı. Zatürreden ölen Konya’daki Ayaz bebeği unutmadı" ifadelerini kullandı.
Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:
"Bu ülkede eğer yoksulluk varsa, 17 milyon insan yoksulsa, bütün vatandaşlarımızın dönüp iktidara, ‘13 yıllık iktidarsanız, 17 milyon yoksul için yüzünüz hiç mi kızarmadı.’ Bu yoksulluğu nasıl bitiririz diye düşünmediniz. Biz sizden 13 yıl değil, 4 yıl istiyorum. 4 yıl yöneteceğim, Türkiye’nin sorunlarını çözeceğim. Rahmetli Ecevit’in geleneğinden geliyoruz. Ecevit’in dediği gibi, ‘Ne ezen, ne ezilen, insanca hakça yaşayan’ düzeni bu ülkeye getireceğiz. Bunu gerçekleştirdiğimiz zaman bu ülkeye barışı, huzuru getiririz. Türkiye’ye barışı, huzuru getirecek olan parti CHP’dir. Seçim bildirgemizde asgari ücreti bin 500 TL yapacağımızı söyledik, bir beyefendi ‘asgari ücretin bin 500 TL olmasını işçiye zulüm’ diyor. Sen ayda 14 bin TL alırken zulüm değil de, işçi bin 500 alınca mı sorun oluyor? Türkiye eksik olan namuslu siyaset, dürüst siyasettir. Hepimizin sorumluluğu var. Sizden daha fazla oy istiyorum. Adıyaman’ın seviyorsanız, Türkiye’yi seviyorsanız daha fazla oy istiyorum. Türkiye’nin kavgaya ihtiyacı yok. Türkiye’nin huzura ve barışa ihtiyacı var. Allah aşkına kavgadan bıkmadınız mı? O ‘onu’ dedi, bu ‘bunu’ dedi. Yatağa aç giren çocuklar var. Hiçbirisinin sosyal güvencesi yok. Esnafın haline bakın. İki ay prim borcunu ödemese, esnafa ve çoluk çocuğuna sağlık hizmeti verilmiyor. Bütün esnaf kardeşlerimize sesleniyorum, sen de artık uyan, sen de hak iste."

"EZBERLERİ BOZULDU"
"Seçim bildirgemizi açıkladık ezberleri bozuldu" diyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Mağduriyet edebiyatı yapıyorlar. Kefen giydik diyorlar. Ne derlerse desinler inanmayın. 13 yıl boyunca sizi kandırdılar. İsrafta bunların eline kimse su dökemez. Milyarlık arabalara çerez parası diyorlar. Altın kaplama klozet kullanıyorlar, emekliye ikramiyeye ‘hayır’ diyorlar. İşsiz kardeşime, taşeron işçilere, çiftçilere, esnaflara sesleniyorum. Madem ki onlar size olmaz diyorlar, siz de onlara hayır deyin. Siyasetle yalan bir arada olmaz. Yalandan bu millet bıktı artık. Neyi söylüyorsanız ardında duracaksınız. Siyasete girdiğim andan itibaren her zaman her ortamda doğruları söyledim, söylemeye devam edeceğim. Siyasete yeni bir anlayışı getireceğiz. Türkiye’nin yeni bir başlangıcı var. Hem iç hem dış politikalarda geldik duvara dayandık. Ortadoğu’da Müslüman kanı akıtmak için silah gönderdiler. 2 milyon Suriyelinin ülkelerini terk edip başka bir ülkeye gelmesi yazık günah değil mi? Yeni bir başlangıç, huzurlu Türkiye, Ortadoğu’da barış için, evlere huzur gelsin diye, Türkiye için gerekiyor. Bunun için hep beraber çalışacağız. Sizin için çocuklarımız için, çiftçilerimiz için, işsizlerimiz için, gazilerimizi için, memurlarımız için, yani 77 milyon yurttaşımız için çalışacağım, alın teri dökeceğim” dedi.
(İHA)