Çözüm sürecinde ciddi bir aşamaya gelindiğini söyleyen Başbakan Davutoğlu, artık silahların bırakılması gerektiğini de ekledi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Portekiz ve ABD ziyaretleri dolayısıyla AK Parti grup toplantısı 1 gün erken yapıldı. Toplantıda konuşan Davutoğlu, “Eğer bir ülkede demokrasi varsa bütün dertlerin şifası vardır. Demokrasinin olduğu yerde şiddet olmaz. Hiçbir şekilde silahlı mücadele haklı değildir. Türkiye’nin hiçbir yerinde terörün dili olmaması lazım. Kimin ne derdi varsa tartışacağı yer TBMM’dir. Silahları bırak çağrısının ardından bir oyalama olursa kamu düzeninde hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz” dedi. “Söz verildiği üzere silahlar ve şiddet kültürü tümüyle tasfiye edilsin” diye devam eden Başbakan, “Artık kardeşlik dili konuşulsun” ifadesini kullandı.

MUHALEFETE ÇAĞRI
Davutoğlu, muhalefet partilerinden de çözüm sürecine destek vermelerini istedi. Başbakan, “CHP, bu dönemde bu sürece muhalefet partisi sorumluluğunda destek vermelidir. Sayın Bahçeli ağır ithamlarda bulundu. Sayın Bahçeli şehitlerimizi istismar ederek bir yere varamazsınız. MHP, bu istismar diliyle kaybeder” diye konuştu.
(İHA)