Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, “1 Kasım’da sandıklar patladı. AK Parti kurulduğu günden bu yanan en yüksek oyu aldı. Ancak bize oy verenlerin dışında oy vermeyenler de var. Asla şımarmadan ve kibre kapılmadan 78 milyon vatandaşımızın hizmetkarı olacağız” dedi.
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Ordu’nun Ünye ilçesinde seçim sonucunu değerlendirdi. Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan coşkulu kalabalığa hitap eden Numan Kurtulmuş, “Ünye’de yüzde 75 oy aldık. Ordu’da AK Parti tarihi boyunca en yüksek oyu bu seçimde aldı. Her ilçemizde 7 Haziran seçimlere oranla yüzde 10-12 oranında oyumuz arttı. 4 ilçemizde yüzde 80’in üzerinde oy aldık. 7 ilçemizde yüzde 70’in üzerinde oy aldık. Ordu genelinde ise yüzde 64 oy aldık. Bu büyük başarıyı bize nasip eden Cenab-ı Hakk’tır. Onun takdiri, onun gücüdür. Allah’a şükrediyoruz. Hiçbir şekilde bu başarıdan dolayı gururlanmayacağız, kibirlenmeyeceğiz” diye konuştu.

BU BAŞARI DUALARIN SONUCU
Kendileri ile beraber bu kampanyada çalışan bütün partililere teşekkür eden Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, “Unutmasınlar ki bu başarı sadece bizim beşeri anlamda çalışmalarımızın başarısı değildir. O duaların yüzü suyu hürmetinedir. O ağlayarak yapılan duaların yüzü suyu hürmetinedir. Biz o dualara layık olabilmek için sonuna kadar gayretle çalışacağız” ifadelerini kullandı.
Gelen verilere göre AK Parti’nin açık ara seçimi kazandığını kaydeden Numan Kurtulmuş, “Öyle görünüyor ki AK Parti çok açık ara, kurulduğu günden bu yana aldığı en yüksek oyla, yüzde 50’nin üzerinde oyla tek başına iş başına gelmiş oluyor. Ünye’de, Ordu’da çok yüksek oy aldık ama bize oy vermeyen kardeşlerimiz de var. Sadece bize oy verenlerin değil, bize oy vermeyenlerin de hizmetinde olacağız. Biz hiçbir kardeşimiz hakkında suizanda bulunmayacağız, hiçbir kardeşimize ayrımcılık, ayrıcalık yapmayacağız. 78 milyon vatandaşımıza bu ülkenin eşit ve özgür vatandaşı olarak bakacağız. Hep birlikte Türkiye’yi daha ileri götüreceğiz. Kolay değil, bu kadar badirelerden sonra, 13 yıllık iktidardan sonra, arkasından 7 Haziran’dan sonra yaşadığımız bu badirelerden sonara böylesine yüksek bir oyla iktidara gelmek kolay değil. Asla şımarmayacağız. Asla kibre kapılmayacağız. Milleten ve Allah’tan başka güveneceğimiz bir yer yok. Milletin kalbini kazanmaya devam edeceğiz. Çünkü aslolan millettir ve bizde milletimizin hizmetkarıyız. Allah hepinizden razı olsun” şeklinde konuştu.
(İHA)