MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, milletvekilleri genel seçimi için oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, “Aziz vatandaşlarımızın, parlamenter demokrasiye sahip çıkacağına yürekten inanıyorum. MHP mutabakat adına tek başına iktidar olmazsa, partiler arasında belli irade oluşması için pozisyonumuzu olumlu şekilde kullanacağımızı ifade ediyorum” dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, oyunu Gaziemir ilçesi Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulunda kullandı. Oy kullanacağı okula saat 11.00 sıralarında gelen Vural, burada bir süre oy kullanmaya gelen vatandaşlarla sohbet etti, sık sık fotoğraf çektirdi. Daha sonra oy kullanacağı 1137 no’lu sandığa giden Vural, “Hayırlı olsun” temennisiyle oyunu kullandı.

“MUTABAKAT ZEMİNİNDE POZİSYONUMUZ OLUMLU OLACAK”
Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Oktay Vural, şunları söyledi: “1 Kasım seçimlerinin sonuçları itibariyle devletimize hayırlı sonuçlar getirmesini diliyorum. 7 Haziran seçim sonuçlarını hazmedemeyenlerin getirdiği süreç sonucunda vatandaşın verdiği sonucu algılamayanlar, tekrar ‘milli irade yanlış yapmıştır’ diyerek yeni bir seçim yapıldı. Mutabakat zemininde ülkenin milli irade sonuçları hazmedilmedi. Ben inanıyorum ki 1 Kasım seçimlerinden sonra oluşacak milli irade sonucunda mutabakat zemini güçlenecektir. Aziz vatandaşlarımızın, cumhuriyetimizin 92. yılında parlamenter demokrasiye sahip çıkacağına yürekten inanıyorum. MHP mutabakat adına tek başına iktidar olmazsa, partiler arasında belli irade oluşması için pozisyonumuzu olumlu şekilde kullanacağımızı ifade ediyorum. Seçim süreci boyunca elimizde bulunan bütün imkanlarla vatandaşlarımıza ulaşmaya çalıştık. Niyetimiz hayır inşallah akıbetimiz de hayır olacaktır.”

AK PARTİLİ BAŞKANIN GECE OY KULLANDIĞI İDDİASI
Vural’a, Amasya Göynücek ilçesinin AK Partili Belediye Başkanı Kemal Şahin’in oyunu gece kullanıp sosyal medya hesabından oy pusulasını paylaştığı iddiası soruldu. Bunun üzerine Vural, şöyle karşılık verdi: “Burası Amasya, yapan da bir okul yöneticisi. Bunlar kabul edilebilir değil. Güvenlik tedbirleri yok. PKK istediği gibi yönlendirme yapıyor diye maalesef baskı ve tehditler devam ediyor. Sandık görevlilerini, başkanlarını uyarıyorum. Milletin iradesini çarpıtmayın. Aziz milletimizin, milli iradenin oyunu çalmak kabul edilecek şeyler değil. Bunlarla ilgili İl seçim kurulu ne yaptı? Hakim teminatı altında yürütülmesi gereken bu seçimde bunlar gündeme geliyorsa hakim teminatı nerededir? İvedilikle bu kişi hakkında kamuoyuna açıklayıcı bilgi verilmesi gerekiyor. Seçim devam etmektedir. Bu kanaatlerin yaygınlaşması hayal kırıklığı oluşturur, kin ve nefret duygularını artırır. Sandıkta kaybettiklerini sokakta bulamayacaklar.”
(İHA)