Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu Belediyesi’nin MHP’li Meclis Üyesi Mehmet Akif Tolun, "Meral Akşener’i partinin başında görmek istiyoruz" diyerek partisinden istifa etti.
İstifasına ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulunan Tolun, istifasının genel merkeze tepki olduğunu herkesin tepkisini ortaya koyması gerektiğini söyledi. Bu kadar oy kaybetmenin bir anlamı olmadığını ifade eden Tolun, "Bağımsız olarak meclis üyeliğime devam edeceğim. Daha sonraki genel kurulda alınacak yeni başkanımız artık kim olursa ona göre partimizin içerisinde çalışmaya devam edeceğim. Ama yine bu kadro olduğu takdirde MHP ile hiçbir ilişkim kalmayacak. AK Parti’ye şuan için geçmeyi düşünmüyorum. Meral Akşener hanımın genel başkanımız olmasını istiyoruz. Zaten şu an taban bundan yana. İnşallah Meral Akşener hanımefendi olur bizde onunla beraber Türkiye’mizin birlik ve beraberliği için hep beraber birlikte çalışırız" diye konuştu.
Meclis üyeliğinden istifa etmediğini aktaran Tolun, parti içerisinden istifa etmeyi düşünenlerin olduğunu ama kendi iradelerine kalan bir durum olduğunu kaydetti.
(İHA)