Gaziantep’te Yaşayan Mardinliler Eğitim Kültür Ve Dayanışma Vakfı’nı (MAREV) ziyaret eden Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kendisinin de aslen Mardinli olduğunu ve Mardin’in hayatında önemli bir yer tuttuğunu ifade etti.
Gaziantep’te faaliyet gösteren ve insan odaklı projeleriyle özellikle eğitime önemli destekler sağlayan MAREV’i ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi alan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kendisinin de aslen Mardinli olduğunu ifade etti. AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer ve Halil Mazıcıoğlu’nun yanı sıra Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkececi’nin yanı sıra AK Parti milletvekili adayları ve davetliler katıldı.
İş adamları Mahsum Altunkaya, Selim Acar, Cemal Kadıoğlu ve Mustafa Çakmak’ın yanı sıra birçok doğulu iş adamının da katıldığı ziyarette MAREV Başkanı Abdülkerim Aslan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kendisinin aslen Mardinli olduğuna dikkat çeken Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Benim için Mardin’in ayrı özel bir önemi var. İngiltere’ye eğitim için gittiğimde benim nüfus cüzdanımda halen Mardin Gercüş Arıca köyü olarak yazılıydı. Aslında her ne kadar nüfus kaydımız Batman’da olsa da biz Batmanlı olarak biliniyorsak da ben aynı zamanda hem kalben hem de zihnen Mardin gibi gerçekten kültürel açıdan, tarihi açıdan hem de son derece medeni bir ilden olmaktan dolayı büyük bir onur duyuyorum, büyük bir gurur duyuyorum. Onun için bu gün sizlerle bir arada olmak benimden dolayı mutluyum. Benim için doğunun batının bir birinden farkı yok ama Mardin’in hayatımda özel bir anlam ve önemi var. MAREV’in her alandaki başarılı hizmetlerini yakından takip ediyorum ve sizleri yürekten kutluyorum” dedi.
Türkiye ekonomisi ve dünya ekonomisi hakkında bilgiler veren Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Gaziantep’in sanayi ve ekonomik alanda önemli bir noktada bulunduğuna da dikkat çekerek katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi gerektiğini de vurguladı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, iş Adamı Mahsum Altunkaya ve Selim Acar’la da karşılıklı görüş alış verişi yaptıktan sonra MAREV üyeleriyle birlikte günün anısına hatıra fotoğraf çektirerek MAREV’den ayrıldı.
(İHA)