Başbakan Davutoğlu İstanbul’un ilçelerinde, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu memleketi Tunceli’de, MHP lideri Bahçeli ise Kahramanmaraş’ta halka seslendi.
İstanbul programını Anadolu yakasıyla sürdüren Ahmet Davutoğlu, ilçelerde vatandaşlarla bir araya geldi. Başbakan, muhalefet partilerinin ve bazı örgütlerin AK parti karşısında birleştiğini kaydederek, "Biz milli iradeyle yürürüz, onlar vesayetçilerle, paralelcilerle yürür. Baktılar tek tek bizim üzerimize gelemiyorlar. 3’ü birden toplandı. Arkalarındaki paralelcilerle, Kandil ile DHKP-C ile karşımıza çıkıyorlar. Biz bunların hepsinin hesabını toplar görür müyüz?" dedi.
Davutoğlu, hızla büyüyen Türkiye’yi kartala benzeterek, "Türkiye’nin artık büyüdü, Balkanlara ve Orta Doğu’ya kol kanat geriyor. Kanatlarımızı kırmak istiyorlar. Kartalların kanatları kırılır mı? Biz ufuklara yürüyoruz" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU MEMLEKETİNDEYDİ
Memleketinde hemşehrilerine hitap eden Kemal Kılıçdaroğlu ise, Tunceli’nin evliyalar diyarı olduğunu belirtti. İddialı bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Allah’ın izniyle bir Dersimli’yi Başbakan olarak görecektir Türkiye. İnşallah Dersimli Kemal Başbakan olacaktır. Bir Dersimlinin başbakan olması barışın güvencesidir. Bir Dersimlinin başbakan olması, sadece Türkiye’ye değil, tüm Ortadoğu’ya barış getirecektir" ifadelerini kullandı.
CHP iktidarında Tunceli’deki hidroelektrik santrallerinin yanı sıra seçim barajlarının da kaldırılacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Baraj, 12 Eylül hukukunun getirdiği bir uygulamadır. Gelin, ’ilk seçimlerde barajsız bir seçim yapalım’ diyen biziz. Milletin iradesinin parlamentoya yansımasını istiyorum" dedi.

DEVLET BAHÇELİ
Kahramanmaraş’ta konuşan Devlet Bahçeli’nin hedefinde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan vardı. Bahçeli, her gün miting yaptığını söylediği Erdoğan’a, "7 Haziran yaklaştıkça Erdoğan azgınlaşmaktadır. Ve Erdoğan cumhurbaşkanlığından fiilen inmiştir. Çünkü Erdoğan bu makama layık değildir. Mizaç ve meşrebi bu makama uygun değildir" diye yüklendi.
AK Parti ve CHP’li seçmenlere “Bu kez birlikte yürüyelim” diye seslenen Bahçeli, MHP iktidarında asgari ücretin bin 400 lira olacağını vaadini de yineleyerek, "Erdoğan çatlasa da Davutoğlu patlasa da asgari ücreti net bin 400 liraya çıkaracağız" dedi.
(İHA)