Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun "Et ve Balık Kurumu’nu yeniden yapılandıracağız, adı Et ve Süt Kurumu olacak" gafına, "Biz zaten 2013 yılının başında Et ve Süt Kurumu’na dönüştürmüştük. Kendisine çalar saat hediye etmek lazım" dedi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, seçim çalışmaları kapsamında Diyarbakır milletvekili adayları ile birlikte 3. Sanayi Sitesi’ni gezdi. Bakan Eker, ziyaret sırasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, "Et ve Balık Kurumu’nu yeniden yapılandıracağız. Adı Et ve Süt Kurumu olacak" şeklinde sözlerine de yanıt verdi. Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu gafının ilk olmadığını son lafının da olmayacağını ifade eden Bakan Eker, "Kemal Bey’in bu ilk gafı değil son lafı da pek olacağa benzemiyor. İnşallah son lafı olur. Türkiye’nin gerçeklerinden gerçekten habersiz ve bilmiyor. Eline bir şeyler veriyorlar o da bilmediği halde tahdit etmeden konuşuyor. Bugüne kadar örneklerini yaşadık. Dün en son bir örneği daha oldu. Et ve Balık Kurumu’nu işte Et ve Süt Kurumu’na dönüştüreceğiz. Oysa ki ona hatırlatmak isterim, 2013 yılının başında Et ve Süt Kurumu’na dönüştürmüştük. Olan bir şeyi iktidara gelirsek yapacağız, haberi yok ki bunlar yapılmıştır. Dünyadan haberi yok kendisine çalar saat hediye etmek lazım. Bunun farkına varması için bugüne kadar çok şey yanlış söyledi. Et ve Balık Kurumu ile ilgili kendisi o dönem SSK Genel Müdürü’ydü. O dönemde Et ve Balık Kurumu özelleştirme kapsamına alındı. 17 tane kombine özelleştirdi. Et ve Balık Kurumu’nu bütünüyle elden çıkarmak için kapsama koymuşlardı. 2005 yılında biz göreve gelince Et ve Balık Kurumu’nu özelleştirme kapsamından çıkardık. 130 milyon liranın üzerinde de yatırım yaptık. Yeni kombineler açtık. Tekrardan hayata geçirdik. 2013 yılında ise buna sütü dahil ettik. Et ve Süt Kurumu olarak faaliyet sürdürüyor" dedi.

"KOALİSYON HÜKÜMETİ ET VE SÜT KURUMLARINI SATTI AK PARTİ TEKRAR KAZANDI"
Türkiye Süt Endüstrisi Kurumu’nun geçmişte var olduğunu ve 1991 ile 1992’de SHP ile DYP koalisyon hükümeti zamanında özelleştirildiğini hatırlatan Bakan Eker, "Onlar bunların faaliyetlerine son verip kapattılar. Arsa olarak hepsini sattılar. Bizde kalanları kurtardık ve yeni yatırımlar yaptık. Sütü de bünyesine alıp Türk çiftçisinin hayvancılığının hizmetinde olan modern kuruma kavuşturduk. Şuanda ise sözleşme yapılıyor üreticilerle ve bununla beraber vatandaş hayvanlarını kestiriyor. Kılıçdaroğlu’na da bu duyurulur. İnşallah bir daha bu tür haberleri kamuoyuna paylaşmadan önce bunu önce öğrenip yapar. Geçmişte bir sürü böyle gafı oldu. Mesela kurduğu bir cümlede 4 kelime yanlıştır. Hadi bir tane yanlış olur da ama biri suçlu dersin. Ama bir cümlede 4 yanlış arka arkaya oluyorsa eğer bu da bir problemdir. Yapısal bir problem ana muhalefetin yapısal sorunudur" diye konuştu.
(İHA)