Başbakan Ahmet Davutoğlu, Levent-Hisarüstü Metro Hattı açılış töreninde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi. Davutoğlu, “Bizim altlarından metro geçirdiğimiz bu hatların Kılıçdaroğlu adını bile bilmez. Kağıthane’ye Kağıttepe der. Peki siz Kılıçdaroğlu’na ne diyeceksiniz, ‘önce öğren sonra gel’ diyeceksiniz” dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Levent-Hisarüstü Metro Hattı açılış törenine katıldı. Burada yaptığı konuşmasında hattın hayırlı olmasını temenni eden Davutoğlu, “Bugün tarihi bir gün. Hem hizmete giren metro hattı açısından, hem de CHP zihniyeti ile AK Parti zihniyeti arasındaki farkı görmek açısından. Bugün benim için de özel bir gün. 1977 yılında Boğaziçi Üniversitesi’ne girdiğimde bırakın buraya metro gelmesini hayal etmeyi, otobüs bile geçmiyordu. Otostoplarla öğrenciler Boğaziçi’ne geliyordu. Buradan Boğaziçi Üniversitesi’ndeki kardeşlerime de sesleniyorum. O günden bu güne değişen şey AK Parti zihniyetinin gelmiş olmasıdır. Çamurlar arasından yollar hep böyle devam etti. 1994 yılında İstanbul’un kaderi değişmeye başladı ve Sayın Cumhurbaşkanımız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı oldu ve AK Parti iktidarının tohumları atılmaya başlandı” dedi.
İstanbul’a ilk tünelin 1876 yılında yapıldığını hatırlatan Başbakan Davutoğlu, “İstanbul’a ilk tünel 1876 yılında yapıldı. İleriye götürülemedi. Sonra gerçek anlamda metronun yapılması için 125 yıl beklemesi gerekti İstanbul’un. Şu anda İstanbul’a 142 kilometre raylı sistem hattı yapıldı. İnşallah 2019 yılına kadar raylı sistem 436 kilometreye çıkacak. Bu bizim taahhüdümüz” diye konuştu.

"KILIÇDAROĞLU HER ŞEYİ DERDİ DE MİLLET DEMEYİ BİLMEZDİ"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu açıkladığı seçim bildirgesi üzerinden eleştiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Bakın bugün bir ders de Kılıçdaroğlu aldı. Nasıl bir ders biliyor musunuz? Kılıçdaroğlu her şeyi derdi de millet demeyi bilmezdi. Şimdi millet olmayı ona öğrettik. Daha çok şey öğrenecek ama millet demeyi öğrettik. İyi bir öğrenci değil ama yavaş yavaş öğreniyor. Bugün seçim bildirgesini okudu. Yukarıdan aşağıya tek tek o bildirgedeki maddelere tek tek cevap vereceğiz ama bildirgenin bir özü var. Ne biliyor musunuz? Halka sosyal yardım vadediyor. Aynı Kılıçdaroğlu, biz halka sosyal devletin gereğini yapıp yardım götürürken kömür-makarna ile halkı kandırıyorlar diye halka şikayet eden Kılıçdaroğlu, dersini almış şimdi halka sosyal yardım taahhüdünde bulunuyor” diye konuştu.

"KILIÇDAROĞLU’NUN HAYALİNİN ULAŞTIĞI YERE BİZ ÇOKTAN ULAŞTIK VE GEÇİYORUZ"
Davutoğlu, “Biz geldiğimizde toplamda sosyal yardım 1.3 milyar Türk Lirasıydı. Şimdi 26.5 milyar Türk Lirası yardım yapıyoruz. Kılıçdaroğlu’nun hayalinin ulaştığı yere biz çoktan ulaştık ve geçiyoruz. Bugün zikrettiği yardımların önemli bir kısmı bizim zaten gerçekleştirdiğimiz yardımlar. Uçuyor, uçuyor. Ama niye biliyor musunuz? Çünkü verdiği taahhütlerin karşılığı yok. Nerede bu karşılık dediğimizde noteri gösteriyor. Biz ise verdiğimiz sözün karşılığını doldurduğumuz hazinede gösteriyoruz hazinede. O notere gidiyor, biz millete gidiyoruz. Neden bu kadar bol keseden harcıyor biliyor musunuz? Çünkü çok iyi biliyor ki 7 Haziran’da iktidara gelemeyecek. İktidara gelemeyeceğini bildiği için rahat bir şekilde konuşuyor. Ve bana 4 yıl verin diyor. Neden çünkü 4 yıl gelecek aynı SSK’da 90’lı yıllarda yaptığı gibi gelip bizim doldurduğumuz hazineyi, rezervlerimizi tüketip çekip gidecek. Sayın Kılıçdaroğlu yok öyle yağma. Millet seni bırakmaz. Millet senin iktidara gelmene zaten izin vermez ama bu sözlerinin de hesabını sorar” şeklinde konuştu.
Kılıçdaroğlu’nun neden iktidara gelmeyeceğine değinen Davutoğlu, "Niye iktidara gelemez diyorum biliyor musunuz? Bu benim sözüm değil, kendi sözü. Ne diyor; ‘En büyük hedefim yüzde 35’. Yüzde 35 ile Türkiye’de iktidara gelinir mi? Yüzde 35 ile iktidara gelinmeyeceğine göre Kılıçdaroğlu’nun bugün verdiği sözlerin bir anlamı var mı? Verdiği sözde bir hayalden ibaret değil mi? Hayalperest Kılıçdaroğlu’na karşı yerleri tünelleri delip geçip bütün İstanbul’u raylı sistemle dolduran gerçek bir AK Parti iktidarı var. Millet gerçek ile hayal arasındaki farkı görür. Bizim millet ne yalana dolana bakar ne de hayale bakar. Bizim millet gördüğü ile amel eder. Bugün gördüğü de 28 ayda gördüğü bu metro hattı ve daha önceki dönemlerde hiçbir ulaşım aksının olmadığı alanlarda inşa edilen raylı sistemle" dedi.

"BİZİM ALTLARINDAN METRO GEÇİRDİĞİMİZ BU HATLARIN KILIÇDAROĞLU ADINI BİLE BİLMEZ"
Üç katlı tünel projesini hatırlatan Başbakan Davutoğlu, "Bakın seçimlere girerken İstanbul’a bir mega proje daha sözünü verdik. Üç katlı tünel projesi… Üç katlı tünel ne demek biliyor musunuz? Dünyada ilk defa inşa edilecek yüzde yüz Türk yapımı, Boğaziçi’nin altından iki katı karayolu, bir katı metro tüneli. Metro hattı Boğaziçi köprüsü ile irtibatlandırılacak, karayolları da Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ile. Hasdal Kavşağı’ndan Ümraniye Çamlık Kavşağı 14 dakikaya inecek. İncirli’den Söğütlüçeşme’ye kadar sadece 40 dakika olacak. Bizim altlarından metro geçirdiğimiz bu hatların Kılıçdaroğlu adını bile bilmez. Kağıthane’ye Kağıttepe der. Aday olur Kağıttepe der öyle mi? Peki siz Kılıçdaroğlu’na ne diyeceksiniz, ‘önce öğren sonra gel’ diyeceksiniz" ifadelerini kullandı.
Hattın hayırlı olmasını temenni eden Başbakan Davutolu, “Levent-Hisarüstü Hattı hayırlı olsun. Gitmeden önce bir kez daha sizden söz istiyorum. İstanbullular 7 Haziran’da yeni bir destan yazmaya var mısınız? İstanbullular 7 Haziran’da milli iradeye sahip çıkmaya var mısınız? Siz varsanız biz de varız” diyerek konuşmasını tamamladı.
(İHA)