Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, yaptığı bir konuşmada kullandığı ‘Siz Mustafa Kemal’in askerleri değil generali olsanız ne yazar it sürüleri’ sözleri üzerine açılan davanın duruşmasına katıldı.
Ağrı 2. Asliye Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen dava duruşmasının ardından adliye önünde bir açıklama yapan Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, barış süreci için bu topraklarda olduğunu belirterek, “Bu topraklarda barışın egemen olması için burada olduğumu söyledim. Geçen yıl mart ayında biz seçim çalışmalarını sürdürürken, batının birçok yerinde Kürt mahallelerine ve partilerine saldırılar vardı. Burada şöyle bir açıklama yapmıştım. Oradakiler saldırıyı gerçekleştirenler ellerinde bayraklar, tekbir sesleri ve biz ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ demişlerdi. Bende onlara buradan seslenmiştim, ‘siz Mustafa Kemal’in askerleri değil, generali olsanız ne yazar it sürüleri’ demiştim. Sözüm çok açık ve net. O vandalizm, o vandallaraydı ve o linç girişimlerini gerçekleştirenleredir” dedi.

"DEĞERLERE HAKARET YOK"
Ne Türk Silahlı Kuvvetleri, ne polis, ne Mustafa Kemal ne de İsmet Paşa’ya burada bir hakaret olmadığını dile getiren Sakık, “Türkiye’nin değerlerini bizimde değerlerimiz olarak kabul ederiz ve biz de asla kendi değerlerimize hakaret ettirtmeyiz ve yapıldığı zaman da çok tepki veririz. Bu kadar açık ve net söylememe rağmen burada benim konuşmam tamamen barışa, kardeşliğe dayalıydı. Neden bu topraklarda olduğumuza dayalıydı. Evet, geçmişi eleştirdim. Mustafa Kemal’i eleştiremez miyim? İsmet Paşa’yı eleştiremez miyim? Eleştiririm hatta bu ülkenin cumhurbaşkanı, başbakanları Dersim’den, Ağrı’dan ve birçok katliamlardan özür dilemediler mi? Dilediler ve dilemek zorunda. Bizde bu nevruzda aynı şeyleri söyledik. Bakın bizim söylediğimiz halkımıza saldırı gerçekleştirenlere ve linç operasyonları yapanlaradır” diye konuştu.
Duruşmanın 22 Mayıs Cuma günü saat 14.00’e ertelendiği öğrenildi.
(İHA)