Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Biz bol keseden atmıyoruz. Yapamayacağımız işleri konuşmuyoruz. İktidara da dört yıllığına talip olmuyoruz. Biz Türkiye’nin geleceğine talibiz. 2023’e, 2053’e ve 2071’e talibiz” dedi.
AK Parti Samsun İl Başkanlığı’nın Samsun Mustafa Dağıstanlı Kapalı Spor Salonu’nda düzenlediği 25. Dönem Milletvekili Adayları Tanıtım Toplantısı’na katılan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, muhalefeti eleştirdi. Düzenlenen tanıtım toplantısının ilk olarak açılış konuşmasını AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel yaptı. İl Başkanı Göksel yaptığı konuşmada AK Parti’nin yatırımlarından ve genel seçim hedeflerini anlattı. Ardından AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Yeni, Cemal Yılmaz Demir ve Mustafa Demir birer selamlama konuşması yaptılar. Daha sonra AK Parti Samsun Milletvekili adayları Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, Çiğdem Karaaslan, Hasan Basri Kurt, Kamuran Özden, Yılmaz Hocaoğlu, Hüseyin Avni Çatal ve Adem Tuncer kısa konuşmalar yaptılar.
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yaptığı konuşmada, "Ülkemizde 13 yıllık iktidar dönemimizde çok şeyler gerçekleştirdik. Bizden önceki iktidarlarda hayalleri bile kurulamıyordu. Şimdi bazıları bizleri hayal görmekle hitap ediyor. Ama bizim gerçekleştirdiklerimiz onların hayallerinde bile ulaşamayacağı şeyler. Onun için onlar bizi hayalperestliklerle hitap etsinler, biz buna hedef ve icraat diyoruz. AK Parti iktidarı 13 yılda birçok işi başardı. Türkiye’deki değişimin, dönüşümün temeli olduk. Cumhuriyet tarihimizin en büyük kalkınma hamlesini, en büyük reform paketlerini çok şükür bizler hayata geçirme fırsatını bulduk. Bunları, iktidar olduğumuzda kurucu Genel Başkanımız, Türkiye’nin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçime sokulmadı. Genel Başkanı seçime girmesine izin verilmeyen bir siyasi parti olarak iktidar olduk. Çok kısa dönem içerisinde de o demokrasi ayıbı ortadan kaldırıldı. İşin başına geçerek bu kutlu yürüyüşün başına geçerek, gece gündüz demeden, önüne çıkan engelleri bir bir aşarak yoluna devam etti. Bu birlik içerisinde sizlerin verdiği destekle bu çalışmalar yapıldı. Hatırlayın, bakın daha önce ilk seçim açıklamasından sonra da söyledim. Hatırlamamız gerekiyor. Yapılamaz denilen şeyler yapıldı. Bunlardan halen haberdar olmayanlar var. Yatırımlarımızı anlatacağız tabi ki. ’Çünkü bunları neden anlatıyorsunuz?’ diye soranlar bakıyorum seçim beyannamelerinde çok ilginç vaatlerde buyurmuşlar. Biz bol keseden atmıyoruz. Yapamayacağımız işleri konuşmuyoruz. İktidara da dört yıllığına talip olmuyoruz. Biz Türkiye’nin geleceğine talibiz. 2023’e, 2053’e ve 2071’e talibiz” dedi.
Seçim vaatlerine de değinen Bakan Kılıç, “Bugün enteresan bir vaat yapılmış, kredi kartı borçlarının yüzde 80’i silinecekmiş faizinin ilginç. Peki bir vaatte daha bulunulmuş ekonomiyle alakalı, biraz evvel Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek’in bunlara verdiği cevabı okudum internette şöyle bir şey diyor ’Allah muhafaza olmaz ya. Böyle bir iktidarın başa gelmesi durumunda hazır olun davetiye çıkartıyorlar’ diyor. Biz borcu öderiz sıfırlarız, başkaları borç yapar. Şimdi çok enteresan 2002 seçimlerine giderken bir parti vardı. Başında birisi vardı. Çıkıyordu televizyona maşallah o 1 lira olacak. Bu 1 lira olacak. Ondan sonra yok oldu. Bu vaatler de benziyor birbirine ve yakın. Biz millette hizmet etmeye talibiz” diye konuştu.
Program Bakan Kılıç’ın AK Parti Samsun 25. Dönem Milletvekili adayları ile toplu fotoğraf çekinmesiyle son buldu.
(İHA)