AK Parti Mardin Milletvekili adayı Orhan Miroğlu, bölgede HDP ile eşit koşullarda seçime girmediklerini belirtti.
AK Parti Mardin İl Teşkilatı, özel bir otelde “Aday Adayı onur yemeği” düzenledi. Yemekli toplantıda konuşan AK Parti Mardin Milletvekili adayı Orhan Miroğlu, AK Parti iktidarında birçok hizmetin yanında çözüm sürecinin başlatıldığını ve bölge başta olmak üzere Türkiye’de çok önemli gelişmelerin yaşandığını söyledi.
Bu sürecin her şeyden önce akan kanın durmasını sağladığını ifade eden Miroğlu, seçimlere az bir süre kala hem Dolmabahçe Sarayı’nda hem de bu yıl Nevruz’da çok önemli mesajlar geldiğini belirtti. Miroğlu, “Silahlı mücadelenin artık Türkiye’de sona erdiğini gösteren mesajlardı. Dolmabahçe’de okunan mesajda Öcalan seçimlerden önce bahar aylarında bir silahsızlanma kongresinin toplanmasını teklif ediyordu. Ama sizin de dikkatinizi bunlar o meydanda Öcalan’ın bu mektubunu okuduktan sonra dönüp medyaya ‘Burada böyle bir fikir yok ki’ dediler. Eğer bu seçimlerde silahsızlanma kongresi olsaydı silahlı insanlar bu ülkeyi terk etselerdi Türkiye seçimini çok daha barışçıl çok daha demokratik bir ortamda yapacaktı.” dedi.
Miroğlu sözlerine şöyle devam etti; “Bence AK Parti bölgede HDP ile eşit koşullarda seçime girmiyor. Bunun altını net bir şekilde çizmek gerekiyor. Bazı köylere gidilemiyor. Bazı ilçelerde çok rahat çalışmalar yapılamıyor. Bu seçimin adil ve eşit olduğu iddiası çok gerçekçi bir iddia değildir. Buna rağmen bizim bu seçimlerde izlediğimiz politika pozitif bir politika olacaktır.”
AK Parti İl Başkanı Bahattin Uncu ve Milletvekili adayları Gönül Bekin Şahkulubey, Mehmet Vejdi Kahraman, Abdullah Erin, Cengiz Demirkaya ve Mehmet Emin Deniz de birer konuşma yaptılar.
(İHA)