Geçici Bakanlar Kurulu’nun ilk toplantısı, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında başladı.
Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan geçici Bakanlar Kurulu’nun ilk toplantısı, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Çankaya Köşkü’nde gerçekleştiriliyor. Toplantının gündeminde erken seçim, seçim güvenliği ve son dönemde artan terör olayları olacak. Toplantıda, İçişleri Bakanı Selami Altınok’un da İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan durum raporuna ilişkin sunum yapması bekleniyor.
Öte yandan, Perşembe günü Meclis olağanüstü toplanacak ve Meclis Genel Kurulu’nda Irak ve Suriye Tezkeresi ele alınacak. Bu kapsamda Meclis’te görüşülecek olan Irak ve Suriye Tezkeresi’nin de Bakanlar Kurulu toplantısında ele alınması bekleniyor.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçici Bakanlar Kurulu’nu onaylamasının ardından kabine üyelerini Çankaya Köşkü’nde 28 Ağustos’ta düzenlediği basın toplantısıyla açıklamıştı. Kabinede iki HDP’li ve bir MHP’li bakan yer alıyor. Geçici Bakanlar Kurulu’nda Kalkınma Bakanı olarak görev alan Müslüm Doğan ile AB Bakanı ve Başmüzakereci olarak görev alan Ali Haydar Konca, Bakanlar Kurulu toplantısına katılacak iki HDP’li isim olacak. İki HDP’li bakan, kırmızı plaka kullanmayacaklarını açıklamıştı. Konca ve Doğan, Çankaya Köşkü’ne kendilerine devletin tahsis ettiği araçlarla geldiler. Başbakan Yardımcılığı görevine getirilen MHP’li Tuğrul Türkeş ise, Çankaya Köşkü’ne makam aracıyla geldi.

KURTULMUŞ, HÜKÜMET SÖZCÜSÜ OLARAK İLK KEZ KAMERALARIN KARŞISINA GEÇECEK
Başbakan yardımcılarının görev dağılımına ilişkin Başbakanlık Genelgesi, Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. Görev dağılımının açıklanmasının ardından Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Hükümet Sözcüsü olarak ilk kez kameraların karşısına geçecek. Kurtulmuş’un toplantı sonrası açıklama yapması bekleniyor.
(İHA)