Cumhurbaşkanı Erdoğan, tahliye kumpasıyla ilgili, “Burada kendilerine ait olmayan yetkiyi kullanmak suretiyle yetki gaspı yapan bir yargı mercii var” dedi.
Kuveyt’e hareket etmeden önce Esenboğa Havalimanı’nda basın açıklaması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunlar biliyorsunuz, 23 Nisan tatil gününde bu işi başlattılar. Ardından cumartesi, pazar tatil. Aynı şekilde bu tatilde de bunu sürdürdüler ve çok daha ilginci, gece sabaha kadar odasında çalışma yürüten bir hakim ve oda kilitli, kimseye bu odayı açmayacak derecede de bu işi anlaşılmayacak şekilde sürdüren bir hakim veya iki hakim. Türkiye’de bu ilişkilerin nerelere geldiğini göstermesi bakımından çok çok tehlikeli, çok çok sıkıntılı bir süreç” diye konuştu.

"TALİMAT PENSİLVANYA’DAN"
Erdoğan, hukuksuz tahliye kararları konusundaki talimatın Pensilvanya’dan geldiğini belirterek, “Pensilvanya’dan aldıkları talimatla, yapılmış olan dualarla vesairelerle bir yönlendirme burada söz konusu. Tahliye kararı, bu tahliye kararıyla bir taraftan sosyal medyada bir algı operasyonu sürdürülmesi, bu algı operasyonuyla dikkat edilirse arşiv resimleriyle adeta sanki cezaevinden çıkmışlar dışarıdalar gibi şeyler yayınlamak, bunlar çok çok çirkin. Bunlar, nasıl bir örgüt çalışması olduklarını göstermesi bakımından çok önemli. Şimdi bu örgütün içerisinde yer alanların hepsinin A’dan Z’ye tabii ki bedelini ödemesi lazım. Bu ülke rastgele bir ülke değil” dedi.

KKTC CUMHURBAŞKANI AKINCI’NIN SÖZLERİ
Erdoğan’a, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin yeni cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Türkiye ile anavatan-yavruvatan ilişkisinden iki kardeş ülke ilişkisine dönülmesi yönündeki sözleri de soruldu. Erdoğan, Burada ‘iki kardeş ülkeyiz’ dediği zaman çok farklı şeyler ortaya çıkar. Sayın Cumhurbaşkanının ağzından çıkanı kulaklarının duyması lazım. Dolayısıyla kardeş olarak çalışmanın şartları vardır. Yavru ve ana vatan olarak çalışmanın da bir bedeli vardır. Biz Kuzey Kıbrıs’ta bedel ödedik” ifadelerini kullandı.
KKTC’nin varlık kavgasını uluslar arası camiada tek başına veremeyeceğini anlatan Erdoğan, “Sayın Akıncı bu kavgayı tek başına verebileceğini mi zannediyor? Onların baktığı açıdan biz Kuzey Kıbrıs’a bakamayız. Yavru vatandır, bundan sonra da yavru vatan olarak devam edecektir. Bir ananın yavruya olan ilgisi neyse aynı şekilde devam edecektir” dedi.
(İHA)