Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Türkiye genelinde enerji dağıtım bölgelerine canlı yayında bağlanarak, seçimi etkileyecek elektrik kesintisi olup olmadığı konusunda bilgi aldı.
1 Kasım seçimleri süresince Türkiye genelinde elektrik iletim hatlarında oluşabilecek arızalara karşı TEİAŞ Gölbaşı Milli Yük Tevzi İşletme Müdürlüğü’nde 21 elektrik dağıtım şirketiyle görüntülü ve sesli anlık bağlantılarla koordinasyonu sağlayan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, kameraların önünde 21 elektrik dağıtım bölgesine bağlanarak seçim güvenliğini tehlikeye düşürecek elektrik kesintisi olup olmadığı konusunda canlı yayında bilgi aldı. 1 Kasım günü 9 bin kişinin hizmet verdiği vurgulanırken, 24 saat boyunca 141 trafo merkezinin 3 bin 307 koruma ve güvenlik personelinin kolluk kuvvetleriyle koordineli olarak korunduğu açıklandı. Bu kapsamda 21 dağıtım merkezi Ankara’ya canlı bağlantılarla rapor sunmaya başladı.
Düzenlediği basın toplantısında oluşturulan ana koordinasyon merkezi hakkında bilgi veren Bakan Alaboyun, Başbakanlığa seçim koordinasyonu konusunda altyapı desteği verdiklerini kaydetti. Bakan Alaboyun, “Elektriğin seçimle doğrudan bir ilişkisi yok. Endirekt bir ilişkisi olabilir. 4 tane helikopterimiz devrede. Olası arızalara müdahale etmek için ekiplerimiz Türkiye genelinde hazır halde bekliyor” dedi.
Bakan Alaboyun, toplantı sonrasında 21 dağıtım bölgesi ile canlı yayında tek tek görüşerek, bölgelerdeki elektrik dağıtımı konusunda bilgi aldı. Bölgelerden canlı yayına bağlanan yetkililer, Türkiye genelinde bir arıza olmadığı konusunda rapor verdi.
(İHA)