Çevre ve Şehircilik Bakanı ve AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı İdris Güllüce, Üsküdar’da imam-hatipli bir grupla bir araya geldi. Bakan Güllüce, Peru’da günde 5 kişinin müslüman olduğunu belirterek, “Dinler savaşını da başka dinlerle yaptırtmıyorlar, müslümanı müslümana kırdırarak yapıyorlar” dedi.
Buluşmada Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından Bakan İdris Güllüce bir konuşma yaptı. Türkiye’nin birçok sorunu olduğunu belirten Bakan Güllüce, “Bunlardan bir tanesi ahlak sorunudur. Ahlak problemi olduğunu söylemeyen ama ahlaki bir problemi olduğunu söyleyen milyonlarımız var. Elektriğe para ödemeyen yaklaşık 4 milyon insan var. Hesaplanamayacak kadar müthiş bir maliyeti var” dedi.
Bakan Güllüce, “Dünyada da yeni bir dünya oluşmaya başladı. Bugün Müslümanlık ve Hristiyanlığın yerini alan dinler oluşmaya başladı. Hristiyanlık yerini her geçen gün paganizme teslim ediyor. Batı da Hristiyanlık özellikle kara Avrupası’nda kalmadı. Papa, Latin Amerika ile Filipinlere güveniyor. Müslüman dünya ile ilgili yaptıkları proje kendilerinin zayıflamasından dolayı tutmuyor. Epey de başarı elde etmiş oldular” ifadelerini kullandı.
Dinler savaşının taktiğinin de değiştiğini söyleyen Bakan Güllüce, “Laboratuvarlarda ürettikleri IŞİD, Boko Haram, Taliban’a yeni dinler oluşturuyorlar. O dinlerden insanları Müslümanların arasına salıyorlar ve o dinler sanki Müslümanlıkmış gibi anlatıldığı içinde herhangi bir insana gel müslüman ol demeye artık yüzün olmuyor. Allah’ın hikmeti ki bütün bu propagandalara ve çirkin örneklere rağmen Peru’da her gün 5 kişi müslüman oluyor. Bunların ekonomileri de pekiyi değil. Oradaki müslümanlarda yoksullar. Buna rağmen enteresandır ki insanın aklı almaz. Dinler savaşını da başka dinlerle yaptırtmıyorlar, müslümanı müslümana kırdırarak yapıyorlar. Şekil A’da görüldüğü gibi onu da anlatmaya gerek yok” şeklinde konuştu.
(İHA)