CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Twitter’dan yazdığı iddia edilen sözlerin doğru olmadığını belirterek, “Bu yazışmaların içinde bu malum sanal şahsiyetle ve türevleri ile tek bir yazışmam, tek bir satır, tek bir harf yok” dedi.
CHP’li Oran, Twitter üzerinden "Fuatavni" adlı karakterle yazıştığı iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Twitter’dan yazdığı iddia edilen sözlerin doğru olmadığını belirten Oran, Twitter şirketinden kendisinin yaptığı yazışmaları istediğini ifade etti. Oran, “Bana gönderilen yanıtta 4 yıldır kimle ne yazışmışım hepsi var. Bu yazışmaların içerisinde bu malum sanal şahsiyetle ve türevleri ile tek bir yazışmam, tek bir satır, tek bir harf yok. Bilmem, tanımam, takip etmem” ifadelerini kullandı.
Oran, “İşte belgelerim ve dosyalarım. Artık çamur at izi kalsın devri bitti. Twitter diyor ki ’Eğer iki hesap birbirini takip etmiyorsa birbiri ile yazışamaz.’ Utanmadan, arlanmadan, Türkiye’nin ana muhalefet partisi ile ilgili sanki yazışmalar yapılmış gibi iftiralar atıldı. İki elimiz bunu yapanların yakasında olacak. Onlar yargı önünde bu iftiranın hesabını verecekler” dedi.
Bazı gazetelerde, Umut Oran’ın Twitter üzerinden doğrudan mesajlaşma yolu ile "Fuatavni" adlı karakterle birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’a suikast planladıklarına ilişkin haberler yer almıştı. Haberler üzerine savcılık soruşturma başlatmıştı.
(İHA)