Günün ilk mitinglerini Başbakan Davutoğlu Çanakkale’de, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ise Mersin’in Tarsus ilçesinde yaptı.
Çanakkale’de konuşan Ahmet Davutoğlu, “Sosyal Sigortalar Kurumunu batıran adam” diye nitelediği Kemal Kılıçdaroğlu’nun emeklilere yönelik vaatlerini eleştirdi. Davutoğlu, “ SSK’yı batıran adam emeklilere bir şey getirebilir mi? Birtakım vaatlerde bulunuyor. Biz iktidara geldiğimizde en düşük emekli maaşı 257 liraydı. Şimdi 1037 lira. 4 misli. Biz reel olarak bütün vatandaşlarımızı kolladık. Emeklileri de gözettik. İntibaklarını yaptık. Türk ekonomisi büyüdükçe gereken her türlü çalışmayı yaparız. Emeklileri namerde muhtaç etmeyiz. Doğum yapan kadınlar doğum hediyesi alacak. Devlet anneye doğum hediyesi veriyor. Eksiden devlet aman anneler doğum yapmasın da kişi başına düşen hasıla artsın. Biz diyoruz ki daha dinamik bir genç nüfus, hem annelik yapan, hem çalışan Türk kadını istiyoruz. Gençlerimizin erken evlenmesini istiyoruz. Eğer bir genç 12 ile 25 yaş arasında ise, gönül coğrafyamızı, dünyayı görmek istiyorsa THY yüzde 30 indirim yapıyor. TOKİ ile 635 bin konut yaptık. Şimdi emekliler için ayda 250 lira ödemeli 200 bin konut inşa edeceğiz” dedi.
Türkiye her alanda genişlerken birilerinin bu hamleleri durdurmak için çalıştığını anlatan Davutoğlu, “Türkiye yükselirken, üç parti, HDP, MHP, CHP, bunların normalde anlaştığı yok, ama seçimde iş birliği yapıyor. Dün MHP genel başkan yardımcısı, (HDP barajı aşarsa işimize gelir) diyor. MHP, HDP ile paslaşıyor. Perde gerisinden aynı minvalde konuşuyorlar, aynı sözü gündeme getiriyorlar. Bütün dertleri AK Parti. Üç çete var. Biri paralel, Pensilvanya temsilcisi. İkincisi Kandil. Üçüncüsü DHKP-C. Bu paralel altıgen. Bunlardan millet hesap sormaz mı? 7 Haziranda AK Parti’yi, Türkiye’nin yükselişini durdurmak isteyenlere bir ders verecek miyiz?” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU TARSUS’TA KONUŞTU
Mersin’in Tarsus ilçesinde partililerine hitap eden Kemal Kılıçdaroğlu ise, 4 yıllık yetki isteyerek, “Ben size 4 yıl verin, Türkiye’yi şaha kaldıracağım diyorum. Bu kez 4 yıllık yetki için CHP’ye oyunuzu basın” dedi.
“Davutoğlu Erdoğan için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır” diye devam eden CHP lideri, “Hangi partiden olursa olsun tüm kardeşlerime sesleniyorum; ben sizden birisiyim. Gelin yeni başlangıç yapalım. Yaşanacak Türkiye’yi birlikte kuralım” ifadelerini kullandı.
‘Merkez Türkiye’ projesne yönelik eleştirilere de yanıt veren Kılıçdaroğlu, hiç kimsenin projenin yanlış olduğunu söylemediğini, sadece ‘yapabilirler mi’ diye sorduğunu ekledi. CHP Genel Başkanı, projenin Türkiye’yi şaha kaldıracağını da savundu.
(İHA)