AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Çelik, muhalefet partilerini işaret ederek “bunların zihniyeti, kendi saadetini başkasının felaketinde arayan hasta bir zihniyettir” dedi.
AK Parti Şehitkamil İlçe Teşkilatı 5. Olağan Kongresi’ne katılan AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Çelik, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Muhalefet partilerinin AK Parti’nin önüne bir takım engeller çıkardıklarını ileri süren Çelik, şöyle konuştu: “Kullar hesap yapar ama en büyük hesabın sahibi şüphesiz Allah’tır. Bunların zihniyeti kendi saadetini başkasının felaketinde arayan hasta bir zihniyettir. Şu komşunun evi yansa da bende omletimi pişirsem diyen zihniyettir. Allah’a hamdolsun AK Parti bu zevki onlara tattırmadı; tattırmayacak. Vatandaş bizim kara kaşımıza kara gözümüze oy vermiyor. Siz vatandaşın yüreğine dokunursanız, siz vatandaşa insan sıcaklığını hissettirirseniz, hizmet ederseniz size destek verir; desteğini sürdürür.”
6-7 Ekim tarihlerinde yaşanan olaylara da değinen Çelik, yaşanan olaylardan bir Kürt olarak utanç duyduğunu ifade ederek şunları söyledi: “6-7 ekimde, o rezillikler ortaya konulduğu zaman bir Kürt olarak ben utandım. Dünyaya bütün Kürtleri böyle yakan yıkan, tahrip eden, şiddet yaratan bir unsurmuş gibi göstermeye kimsenin hakkı yok. Dilerim ki Kürt kardeşlerimiz bundan sonraki seçimlerde o barbar zihniyete en büyük dersi sandıkta verecektir.”
AK Parti Şehitkamil İlçe Teşkilatı 5. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Kongreye tek liste ile giren mevcut başkan Halil Uğur yeniden ilçe başkanlığına seçildi. Kongrenin Divan Başkanlığını AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer yaptı.
Kongrenin açılış konuşmasını yapan Uğur, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Tekrar seçilecek olmanın sorumluluğu ve hassasiyetinin farkında olduğunu aktaran Uğur, “Ülkemiz ve aziz milletimiz için hayati önem taşıyan 2015 genel seçimlerine inşallah tecrübeli, heyecanlı bir teşkilat ile girip aynı başarıyı göstereceğiz. Zira nasip olur bugün tekrar görevlendirilirsek sorumluluğumuz daha da artacaktır. Genel merkezimiz tarafından atanmamızın ardından bugün seçilmiş bir ilçe başkanı olarak sorumluluğumuzun da hassasiyetimizin de farkında olacağız” dedi.
Kongrede bir konuşma gerçekleştiren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu da 12 yıllık süreci başarı ile atlattıklarını ve bundan sonra nice 12 yıllar ile bu süreci devam ettirmek istediklerini belirterek şöyle konuştu: “Bu 12 yıllık dönemi bundan sonra daha nice 12 yıllar devam ettirebilmek için sizlerle beraber bu kutlu yolda yürürsek inşallah ülkemiz daha iyi yerlere hep birlikte gelecektir. Yine ilçe başkanımız sayın Halil Uğur’un bahsettiği gibi biz birbirimizden ayrılamayız. Biz bir bütünüz. Partimizin en alt kademesinden en üst kademesine kadar il bazında genel merkezinden yereldeki bir beldesine kadar tek vücut olarak hep birlikte bu davaya hizmet etmeye devam edeceğiz.”
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise en alt kademeden en üst kademede parti teşkilatında görev alan herkese teşekkkür ederek, “taş üstüne taş koyan herkes bizim için değerlidir” değerlendirmesinde bulundu.
(İHA)