Başbakan Ahmet Davutoğlu, "7 Haziran’da başımızı öne eğeceğimizi zannettiler, eğmedik. 7 Haziran’dan bu yana da milletimizin hizmetinde olduk, inşallah önümüzdeki 4 sene de tek başına, işbaşına olacağız" dedi.

Başbakan Davutoğlu, Esenboğa Havalimanı’ndan AK Parti Genel Merkezi’ne geliş güzergahında zaman zaman duraklayarak seçim otobüsünden eşi Sare Davutoğlu ile birlikte vatandaşları selamladı. Pursaklar ilçesinde halka hitap eden Davutoğlu, "Aziz Pursaklılar, Aziz kardeşlerim, Pursaklar bizi hep bağrına bastı. Her zaman Ankara’ya her gelişimizde, iyi günümüzde, zor günümüzde önce Pursaklar ’biz buradayız’ dedi. 2011 seçim zaferinden sonra 2013’te Gezi provokasyonlarından sonra Sayın Cumhurbaşkanımızla buradan geçtiğimizde de önce ’Pursaklar biz buradayız, arkanızdayız’ dedi. Allah Pursaklar’dan razı olsun" dedi.

"BUGÜN TEBESSÜM VAKTİ"

Kendisini evlerinden, balkonlarından dinleyen vatandaşları da selamlayan Davutoğlu, "Bu zafer sizin zaferinizdir, bu zafer Pursaklar’ın, Ankara’nın, Türkiye’nin zaferidir. Maşallah, saatlerce bu soğukta beklediniz ama aşkınız hiç kesilmedi. İşte bizim millete dava aşkımız budur, sevdamız budur. Allah bu yolda hep beraber bizi azimle, gururla yürümeyi nasip eylesin. Pursaklar tebessüm şehridir, bugün tebessüm vaktidir, bugün gülmek, bugün sohbet vaktidir, bugün bütün milletimizin mutluluk günüdür. Yüzde 76 destek veren Pursaklar’a teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"4 SENE İŞ BAŞINDA OLACAĞIZ"

"7 Haziran’da başımızı öne eğeceğimizi zannettiler, eğmedik" diyen Davutoğlu, "7 Haziran’dan bu yana da milletimizin hizmetinde olduk, inşallah önümüzdeki 4 sene de tek başına işbaşına olacağız. Aziz Pursaklılar, eğer Genel Merkez’de on binlerce vatandaşımız, kardeşimiz beklemiyor olsaydı sabaha kadar sizlerle burada oturup sohbet etmeyi isterdim. Çünkü bu aşk, bu sevda, bu coşku karşılıksız olmaz. Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.

"PURSAKLAR ANKARA’NIN GÜZEL GİRİŞİDİR"

Pursaklar’ın Ankara’nın güzel girişi olduğunu söyleyen Davutoğlu, "Ankara’ya selam verirken bundan sonra da söz veriyorum, her meselemizde önce Pursaklar’a selam vereceğiz, Pursaklar’ın gönlünü alacağız, Pursaklar’la beraber yürüyeceğiz, Pursaklar da bizimle beraber yürüyecek. Bizimle beraber yürümeye var mısınız? Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim etsin. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Allah bütün iyi günlerimizde, geleceğimizde hep beraber kardeşçe güzel sabahlara uyanmayı bize nasip eylesin. Allah’a emanet olun, Allah yar ve yardımcımız olsun" diye konuştu.

(İHA)