Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, “İlk başlarda şöyledir böyledir diye bir sürü demeçler verilmesine rağmen bugünkü tabloda, AK Parti’nin içinde olmayacağı bir hükümet kurulmayacağı açıkça ortaya çıkmıştır” dedi.
Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, Sultangazi Belediyesi tarafından düzenlenen sokak iftarında vatandaşlarla birlikte iftar yaptı. Şehit Polis Bülent Özkan Parkı’nda gerçekleşen iftar programına Bakan Bozkır’ın yanı sıra Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı. İftar programı için dakikalar öncesinden alana gelen Bakan Bozkır ve Başkan Altunay, masaları tek tek ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti.

"TÜRKİYE, DEMOKRASİSİ İLE İFTİHAR ETTİĞİMİZ BİR ÜLKE"
Genel seçimlerde çok sayıda seçmenin oy kullanmasına rağmen seçim sürecinin huzur içerisinde gerçekleştiğine vurgu yapan Bakan Bozkır, “Türkiye demokrasisi ile iftihar ettiğimiz bir ülke. Maalesef bu seçim sonucunda AK Parti’nin 13 yıllık iktidarını takiben tek başına iktidar olamayacağı bir dönem ortaya çıkıyor. Ama demokraside tabiatıyla bunlar güzelliklerdir ve milletin iradesi her şeyin üzerindedir. Millet böyle bir sonucu öngördüğüne göre siyasi partiler de bunun sonuçlarına göre hareket edecektir” dedi.

"AK PARTİSİZ HÜKÜMET KURULAMAYACAĞI ORTAYA ÇIKMIŞTIR"
AK Parti olmadan hükümet kurulamayacağına değinen Bakan Bozkır, “İlk başlarda şöyledir böyledir diye bir sürü demeçler verilmesine rağmen bugünkü tabloda AK Parti’nin içinde olmayacağı bir hükümet kurulmayacağı açıkça ortaya çıkmıştır. Seçim sonuçlarının açıklandığı her seçimden sonra millet bana muhalefet görevi verdi, ben aman iktidar olmayayım, AK Parti iktidarı yürütsün gibi bir psikoloji içine girildiği sürece de o zaman millet bunun da hakkını verecektir. Şimdi inşallah önümüzdeki 2 gün içinde Meclis Başkanı seçilecek. İnşallah Meclis Başkanı da AK Partili aday olarak tecelli edecek. Bundan sonra da Sayın Cumhurbaşkanımızın görev vermesiyle beraber Sayın Başbakanımız, Genel Başkanımız hükümet kurma çalışmalarına başlayacak” ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE’Yİ İLERİYE GÖTÜRECEK BİR DEMOKRASİ FORMÜLÜ ORTAYA ÇIKSIN"
Herhangi bir önyargı olmadan ülkenin geleceğini düşünerek seçim sonuçları tablosundan hükümet kurma çalışmalarını başlatacaklarını söyleyen Bozkır, “Bütün partilerin böyle bir anlayış içinde olmalarını ümit ediyoruz. Ancak bütün iyi niyetimize bir iktidar, hükümet kurma imkanı ortaya çıkmazsa da Anayasamızın öngördüğü şekilde seçimlerin tekrarlanması gündeme gelecek. Ben şahsen arzu ediyorum ki ülke hükümetsiz kalmasın ve inşallah bu koalisyon süreçlerinden başarılı bir sonuç alınsın. İnşallah en kısa zamanda Türkiye’nin hak ettiği layık olduğu ve Türkiye’yi daha ileriye götürecek bir koalisyon formülü ortaya çıksın” şeklinde konuştu.
Sokak iftarlarının bütünleştirici gücüne vurgu yapan Başkan Altunay ise, “Her mahallede yaptığımız bu güzellikleri bu akşam yeni açmış olduğumuz, Şehit Polis Bülent Özkan Parkı’nda gerçekleştiriyor olmamız da bir tesadüf değil. Daha bir ay önce parkımızı açtık ama bir kez daha hem kendisini anmak, yad etmek adına bu güzel parkta iftar açmak bizler için bir keyif olacak kanaatini taşıyorum. Çünkü sokaklarımızda yaptığımız iftarların dışında ayaklarımız çime basınca, böyle bir ortamı sizlerle paylaşınca, bizi çok daha fazla güzelliklere, anılara götürüyor” diye konuştu.
Sultangazi Belediyesi’nin paylaşma kültürünü yaymak ve komşuluk ilişkilerini güçlendirmek için başlattığı sokak iftarları Ramazan boyunca farklı mahallelerde devam edecek.
(İHA)