Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Zonguldak’ın Devrek ilçesinde katıldığı AK Parti Devrek İlçe Başkanlığı kongresinde Devrek’in atasözlerini kürsüden okudu. Arınç’ı dinleyen vatandaşlar ise gülmekten kendilerini alamadı.
AK Parti Devrek İlçe Başkanlığı 5. Olağan Genel Kongresi’ne katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, kürsüden Devrek’in atasözlerini okudu. Her gittiği şehirle ilgili araştırmalar yaptığını ifade eden Bülent Arınç, danışmanının Devrek ile ilgili kağıda döktüğü atasözlerini sırayla söyledi.
Atasözlerinin anlamlarını da anlamaya çalışan Arınç, 30 Mart seçimlerinde Bolu’da yaşadığı bir anısını anlattı. Arınç, “30 Mart seçimlerinden önce beni Bolu’ya gönderdiler. Bolu’da mitinge katılım konusunda endişe vardı. Bir söz vardır. ‘Burası Bolu, olsa da olu, olmasa da olu.’ Sonra meydana bir gittik ki ‘Olsa da olu’ kısmına denk geldik. Kalabalıktı. Burada da benzer atasözleri görünce Bolu hatırasını hatırladım. Kastamonu’da da buna benzer şiveler var. ‘Taş düşebülü, kurt da çıkabülü’ diye” dedi.
Ege’de yetiştiğini söyleyen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, atasözlerini Devrek şivesiyle okuyunca salondaki davetliler kahkahalar attı.
(İHA)