Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara 1. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı Yalçın Akdoğan, partisinin Çankaya İlçe Danışma Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, “HDP barajı geçerse belki AK Parti’ye zarar veririz diye onun kuyruğuna takıldılar. Nasıl olur da HDP’ye barajı geçirtebiliriz diye düşündüler” dedi.
Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara 1. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı Yalçın Akdoğan, partisinin Ankara 1. Bölge Milletvekili adaylarının tanıtıldığı Çankaya İlçe Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı. Toplantıda adaylar sırayla kürsüye çıkarak, kendilerini tanıtıp, seçimle ilgili duygu ve düşüncelerini salondaki partililerle paylaştı.
HDP’nin barajı geçmesi için siyasi partilerin birlikte hareket ettiklerini ileri süren Akdoğan, “HDP barajı geçerse belki AK Parti’ye zarar veririz diye onun kuyruğuna takıldılar. Nasıl olur da HDP’ye barajı geçirtebiliriz diye düşündüler. İstanbul’da, Nişantaşı’nda gezip de PR (halkla ilişkiler) çalışmaları yürütmekle Türkiye partisi olunmuyor. Bütün bunların üzerinde kuşatıcı parti olarak sadece AK Parti var. Ağrı olaylarından sonra da çok laf ettiler provokasyon diye. Orada askerlerin bulunması değil, senin teröristlerle kucaklaşman provokasyon” ifadelerini kullandı
Mücadelelerinin Türkiye’yi bir adım öteye götürme mücadelesi olduğunu vurgulayan Akdoğan, HDP Genel Merkezi’ne yapılan silahlı saldırıya ilişkin, “Terör kimden gelirse gelsin biz kategorik olarak karşıyız. HDP’ye yapılan saldırıyı kınadık. Biz düşman değiliz, bu siyasi rekabet. Mücadelemiz Türkiye bir adım ileri gitsin diye. Ötekisi olmayan bir Türkiye inşa edelim. Kimse horlanmasın, dışlanmasın. Bütün bu toplum sözleşmesinin amacı buydu. Biz sadece birilerinin oylarını almak için uğraşmıyoruz” diye konuştu.
Akdoğan, 12 yıl kendilerini anlatmak zorunda kaldıklarını belirterek, “Kurulduğumuzda takiye, irtica diyorlardı. Şimdi gıkları çıkmıyor. 12 yıl milleti kandırıyorlar mıydı? Millet AK Parti’yi anladı. Millet son 1 aydır denilenlere göre oy vermez. Bakar 4 senedir sen ne dedin diye. AK Parti’ye bir güven var. Bu güven bir günde oluşmadı. Başbakanımız seçim beyannamemizi açıkladı. Yapamazlar bunları diyen var mı? Yeni anayasayı AK Parti yapıyor olmasın. Gelin birlikte inşa edelim yeni Türkiye’yi. Türkiye’de bir iktidar sorunu var. Ama bu sorun kendi geçmişine bakmadan çözülecek bir sorun değil. AK Parti kaybetsin de Türkiye’ye ne olursa olsun anlayışı ortaya çıkmaya başladı” dedi.
Akdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:
“Yeni Türkiye’de vesayet odaklarına derin devlet yapılanmasına mafyatik yapılanmaya yer yok. Türkiye’yi artık millet yönetecek. Bu AK Parti’nin meselesi değil, devletin güvenlik meselesidir. Türkiye’nin en milliyetçi partisi AK Parti’dir. Senin ay-yıldızlı bayraklı pasaportunun değeri ne? O pasaportu görünce buyurun mu diyorlar yoksa sırada bekle mi diyorlar? Önceden nasıldı, şimdi nasıl? Savunma sanayinden 8 milyar dolar ciro bekliyoruz. Bunun dörtte üçü de Ankara’da kalacak. AK Parti başarılı olursa yeni anayasa yapılabilir, çözüm süreci başarıya ulaştırılabilir. AK Parti’nin bu seçimden çok güçlü çıkmalıyız ki bu konuştuklarımızı yapabilelim.”
Konuşmaların sonunda AK Parti Ankara 1. Bölge adayları sahnede toplu halde fotoğraf çektirdi.
(İHA)