1. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KAYMEK) tarafından 12.’si düzenlenen serginin açılışına katıldı. Gül, “Eğitim, kültür, sanat bir ülkeyi en güçlü yapan unsurlardan biridir” dedi.
Dünya Ticaret Merkezi’nde düzenlenen KAYMEK sergi açılışı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılışta konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, serginin 12.’sini açmalarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Fırsat verildiğinde kültür ve sanata ne kadar yatkın olduğumuzu gösteren kursiyerlerle beraberiz. Ne kadar üretken bir toplum olduğumuzu bir kez daha gösterdiler bize. Bunun için de mutluyuz. Mutluyuz çünkü KAYMEK çalışanları ve kursiyerlerinin emek vererek ortaya koydukları eserlerin sergisinin bugün 12.’sini değerli konuklarımızla birlikte açacağız. Bunun için sevinçliyiz” dedi.
Daha sonra konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, uzun yıllar sonra bıraktığı belediyenin aynı gayretle çalışmalara devam etmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Bugün burada açılışını yaptığımız bu kursun tüm Kayserimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Yıllardır Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptım. Bugün geldiğimiz bu noktada Büyükşehir Belediyemizin aynı şekilde büyük bir gayretle dört bir alanda yeni hizmetler peşinde koştuğunu görmek benim için en büyük mutluluk” diye konuştu.
Vali Orhan Düzgün ise herkesin kendisini yenilemesi gerektiğini vurgulayarak, “Geçmişte öğrendiklerimizle geçmişte kalmamak, üreten, gelişen bir dünyaya ayak uydurabilmek için herkesin kendisini yenilemesi ve geliştirmesi gerekiyor. Büyükşehir Belediyemizin açmış olduğu bu kurslarda diksiyondan İngilizce kursuna, çocuk bakımından yaşlı bakımına, bilgisayar kurslarından değişik spor branşlarına varıncaya kadar gençlerimize ve özellikle kadınlarımıza yönelik açılan bu kurslar vatandaşlarımızın kendilerini değişen dünyaya kendilerini hazırlamak için gerçekten çok iyi bir fırsat” ifadelerini kullandı.

“EĞİTİM, KÜLTÜR, SANAT BİR ÜLKEYİ EN GÜÇLÜ YAPAN UNSURLARDAN BİRİDİR”
Törende konuşan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eğitim, kültür ve sanatın bir ülkeyi en güçlü yapan unsurlar olduğunu dile getirerek, “Belediyeler artık imar işleri değil şehirleri güçlü yapmak için, cazip yapmak için, yaşayan hemşehrilerini mutlu yapmak için başka faaliyetler de yapmak sorumlulukları da var. Bunların başında kültür ve sanat faaliyetleri geliyor. Zaten bir şehrin büyük bir şehir olması için sanat ve kültür faaliyetlerine çok önem vermesi gerekir. Şüphesiz ki eğitim bunun önceliğidir. Eğitim, sanat, kültür bir ülkeyi, bir şehri en güçlü yapan unsurlardan birisidir. Çünkü insanın eğitimi, insanın gelişmesi bunlarla olur. Ne kadar çok fert fert hepimiz becerikli olursak toplum olarak, ülke olarak da çok becerikli, bilgili ve vizyoner oluruz, güzel işler yaparız. Onun için belediyelerin bu faaliyetlerine çok önem veririm. Bugün şehrimizde bu tip faaliyetlerin açılışında bulunmak benim için çok mutluluk verici oldu. Herkesi tebrik ediyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Gül ve protokol üyeleri açılışını yaptıkları sergiyi gezdi. Abdullah Gül’e burada kursiyerler tarafından yapılan bir tablo hediye edildi.
(İHA)