Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İzmir’den muhalefete yüklendi. CHP zihniyetini Baas zihniyetine benzeten Yılmaz, CHP ve MHP’nin iktidar olamayacağını savundu. Yılmaz, çatı adayla ilgili de “Aslan ve kedi aynı ailedendir ama 50 kedi bir araya gelse bir aslan yapmaz. İster 14 ister 16 isterse 50 parti bir araya gelsin, bir AK Parti, bir Recep Tayyip Erdoğan yapmaz” dedi.
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Bayraklı İlçe 3. Olağan Kongresi’ne katıldı. Mevcut ilçe başkanı Yakup Gülcan, kongreye tak aday olarak gitti. Kongrede muhalefete yüklenen İsmet Yılmaz, CHP zihniyetini Baas zihniyetine benzetti.

“ONLAR DEVLETİN SAHİBİ GERİ KALANI MARABALAR”
Rize’de kendisine anlatılan bir hikayeyi partililerle paylaşan Yılmaz, şunları söyledi: “Kılıçdaroğlu Rize’ye gitmiş. Bir kahvehanede çay içecek. Ceketini çıkarmış çaycıya demiş ki; ‘şu ceketimi as.’ Çaycı ‘asacak yer yok’ demiş. O da ‘çivi de mi yok?’ demiş. Çaycı da demiş ki ’50 yıldır bu memlekete bir çivi çaktınız da onun hesabını mı benden soruyorsunuz?’ Hakaret kendileri için serbest. Eleştiri serbest. Ola ki bizim arkadaşlarımızdan birisi kendilerine eleştirdikleri zaman da eleştiriye de tahammülleri yok. Onlar şunu görüyor. Bu devletin sahibi kendileri, geri kalanlar maraba. ‘Marabaların ağalara söz söyleme hakkı olamaz’ diyorlardı bunu da bozan siz oldunuz.”

“CHP VE MHP İKTİDAR OLAMAZ”
Konuşmasında muhalefete yüklenen Yılmaz, CHP ve MHP’nin iktidar olamayacağını belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Bu millet 50 yılda yaptıklarına bakarak tek başına iktidarı vermedi. Bundan sonra da iktidar görmeyecek. Neden? Cumhuriyet Halk Partisi’nin başarısı için kaç oy bekleniyor? Kılıçdaroğlu gelmiş, eğer benim oyum Baykal’dan bir oy daha fazla olursa kendisini başarılı görecek. Oyu kaç? 25, 26,27. 30’u bulsa kendisini başarılı sayacak. 30’la iktidara gelinir mi? Gelinmez. Eğer bu millet iktidara gelemeyecek partiye oy verirse yazık eder. Zamanın telafisi yoktur. Bu millet dünya koşuyorken zamanı boşa harcamaz. Türkiye’nin dört bir tarafından oy alamayan bir parti iktidar olamaz. CHP iktidar olabilir mi? Olamaz. MHP iktidar olabilir mi? O da olamaz. İktidar olamayan partilere oy vermekten bu milletin zamanını niye kaybedersiniz? Yazık değil mi? Bak millet koştu gitti. Yetişmemiz lazım. Yürümek yetmez koşmamız lazım. Doğuda hep sıfır sıfır sıfır alırsan, Güneydoğu’da milletvekili çıkaramazsan 100 kişiden birisi senin çağrına cevap vermiyorsa, senden umut görmüyorsa yazık değil mi bu milletten oy talep ediyorsunuz. Bu milletin zamanını harcıyorsun. Yazık. Bakın bizim koalisyonlara kaybedecek zamanımız yok.”

“HERKES SENİN BAAS REJİMİNİ BEĞENMEK ZORUNDA MI?”
CHP zihniyetini Baas zihniyetine benzeten Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Demokraside büyük bir çıtayı yakaladık. Arapça ezan okundu diye hapis cezası verdiler. Menderes’in ilk yaptığı şey bu hapis cezasını kaldırmak oldu. Baas zihniyeti sol, sağ, milliyetçi, inançlı, muhafazakar diye bakmaz. Kendinden olmayan herkese zulmetmiştir. Zekeriya Sertel gazete çıkardı. Manşete attığı başlık şuydu; ‘Boğuluyoruz, biraz hava isteriz’ CHP yönetimi iktidara gelirse bilin ki yarın atılacak başlık da budur. Şevket Süreyya Aydemir, ‘Dünyanın bütün işçileri birleşin’ diye broşür bastırdı, adamı tutukladılar. Sabahattin Ali’yi şiir okudu diye mahkum ettiler. Nazım Hikmet’e orduyu isyana teşvik etti diye 28 yıl hapis cezası verdiler. Bunların döneminde güneş yüzü görmedi. Eğer CHP iktidara gelirse bunlar sadece geçmişte olmuş değil, gelecekte de olur. Necip Fazıl’ı halkı isyana teşvikten mahkum etti, Nazım Hikmet’i orduyu isyana teşvik etmekten mahkum etti. Bunlarda kelimeler çoktur, kelime oyunu da çoktur. Herkesi bir şekilde mahkum edecek bir şey bulur. Herkes senin Baas rejimini beğenmek zorunda mı?”

“50 KEDİ BİR ASLAN YAPMAZ”
Yılmaz, cumhurbaşkanlığı seçimindeki çatı aday kavramını da eleştirerek şunları söyledi: “Diğer kimseler de 12 parti mi 14 mü, 16 mı hepsi bir araya geldiler. Adına ne dediler, ‘çatı aday’ dediler. CHP’lilerin hepsi bile arkasında durmadı. Sen kendi çatını kapayamıyorsun. Milleti nasıl kapayasın. Yüzde 52 oy alarak milletin gerçek aday Erdoğan oldu. Aslan ve kedi aynı ailedendir ama 50 kedi bir araya gelse bir aslan yapmaz. İster 14 ister 16 isterse 50 parti bir araya gelsin bir AK Parti, bir Recep Tayyip Erdoğan yapmaz” dedi.

“ESKİ TÜRKİYE EL AÇAN, YENİ TÜRKİYE YARDIM EDEN TÜRKİYE”
Milletin kendisine hizmet edene oy verdiğini kaydeden Yılmaz, sağlık, ekonomi, ulaşım ve eğitim alanındaki ilerlemelerden bahsetti. Türkiye’nin eskiden yardım aldığını dile getiren Yılmaz, “Eskiden yardım alırdı. Nereden yarım alırdı? Amerika’dan yardım alırdı. Türkiye şimdi yardım almadığı gibi yardım eden bir Türkiye haline geldi. Eski Türkiye el açan Türkiye, yeni Türkiye yardım eden Türkiye. Öyle de bir yardım ediyoruz ki milli gelirine oranlar dünyada 1.’yiz. 4,5 milyar dolarlık yardımımızla da dünyada 4’ncüyüz."

“DOKUNULMADIK YÜREK BIRAKMAYACAĞIZ”
AK Parti İl Başkanı Bülent Delican da kongredeki coşkuyu gördükçe 2019’da Bayrak’lının AK Parti yönetimine geleceğini şimdiden görür gibi olduğunu söyledi. AK Parti’nin 12 yılda yaptıklarını anlata anlata bitiremeyeceklerini söyleyen Delican, “Bunları kötülemeye çalışan şer odakları da mutlaka var oluyor. Biz de mücadelemizi devam ettireceğiz. Senden özellikle isteğim şu; arkadaşlarımızı çok iyi organize edeceğiz. Sandık yönetim kurullarını kısa zamanda kuracaksın. Perşembe günleri halk günleri yapacağız. Bayraklı’da sıkılmadık el dokunulmadık yürek bırakmayacağız” dedi.

“BİZE İHANET EDEN HAİNLER DIŞINDA HERKESİ KUCAKLAYIN”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerini hatırlatan Delican, şöyle konuştu: “Cumhurbaşkanımız ‘biz İzmir’de gönülleri almaya geldik, İzmir’de gönüllere girmeye geldik’ dedi. AK Parti’nin ahlakını, kardeşliğini tüm Bayraklı’ya anlatacağız. Parti ayrımı yapmaksızın tüm vatandaşlara kendimizi anlatacağız. İnsanlarımız Gezi Parkı ve 17-25 Aralık ile İzmir’de yapılmaya çalışılan kirli düzenin ne kadar yalan ve sahte olduğunu bilecekler. Bize ihanet eden hainler dışında herkesi kucaklayın. Biz ne sağ-sol ne askeri vesayet ve dini vesayet hiçbirisine yenilmedik, bundan sonra da yenilmeyeceğiz.”

OSMANLICA KURSU TEPKİSİ
Konak Belediyesi’nin Osmanlıca kursu açtığını ancak Osmanlıca dersi gündeme geldiğinde kursun aniden kapandığını belirten Delican, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a şöyle seslendi: “Bu kursu açın. İlk önce il başkanı olarak ben katılacağım’ dedim yine cevap vermedi. O kadar çok baskı içindeler ki yapacakları işten bile vazgeçiyorlar. Eğer belediye başkanıysan çık Türkiye’nin kutuplaşmasına izin verme o kursu aç.”
(İHA)