Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlanan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Tarih boyunca büyük devletler kurmuş Türk milletinin geçmişi bakımından kısa sayılabilecek 92 yıllık bir zaman diliminde Türkiye’nin, modern bir devlete dönüşmesi ve bugünkü seviyeye ulaşması örnek bir başarı ve gurur tablosudur” dedi.
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 92. yılı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Gül mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Cumhuriyetimizin kuruluşunun 92. yıldönümünde herkesin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum.
Tarih boyunca büyük devletler kurmuş Türk milletinin geçmişi bakımından kısa sayılabilecek 92 yıllık bir zaman diliminde Türkiye’nin, modern bir devlete dönüşmesi ve bugünkü seviyeye ulaşması örnek bir başarı ve gurur tablosudur.
Bu durum, Türkiye Cumhuriyeti’nin daha başlangıçta ne kadar sağlam temeller üzerine kurulduğunu açıkça ortaya koymaktadır. Millet egemenliğine dayanan Cumhuriyet rejiminin temel esasları; bireylerin hak ve özgürlüklerini teminat altına almasında, herkese fırsat eşitliği sunmasında ve toplumda adalet duygusunun yerleşmesini sağlayacak bir hukuk düzenini tesis etmesinde etkisini göstermektedir.
Bu doğrultuda, birlik ve beraberlik içerisinde, diyalog ve uzlaşma kültürü temelinde, sağduyulu akılcı yaklaşımlarla ve evrensel hukuk ekseninde hareket etmemiz halinde gelinen seviyeden dönülmeyeceğine ve her alanda gelişmiş müreffeh bir Türkiye idealine ulaşacağımıza yürekten inanıyorum.
Cumhuriyetimizin gurur verici başarıları, bizlere haklı olarak bu güveni vermektedir. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet Bayramı’mızı kutluyor; herkese selam ve sevgilerimi sunuyorum."
(İHA)