Mersin Valiliği himayesinde, Mersin Bürokrat ve İşadamları Derneği (MEBİDER) koordinatörlüğü ile kentteki hemşeri ve kültür dernekleri işbirliğinde gerçekleştirilen ’Mersin Kültür Festivali’nin ikincisi, 17 Nisan tarihinde başlıyor.
İlki 2013 yılında yapılan, geçen yıl ise Türkiye genelinde yaşanan bazı olumsuzluklar nedeniyle ertelenen festivalle ilgili olarak düzenlenen toplantıda konuşan Festival Yürütme Kurulu Başkanı Ekrem Sağlam, 2. Mersin Kültür Festivali’nin 17 Nisan Cuma günü saat 14.00’de Mersin Tren Garı’ndan hareket edecek kortej yürüyüşü ile başlayacağını söyledi. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak olan açılış töreninde, Mersin’in yaşayan değerleri hattat Ethem Çalışkan, orkestra şefi Murat Kodallı ve hayırsever Eyüp Aygar’a ödül verileceğini kaydeden Sağlam, Kültür Merkezi’ndeki törende ise 3 boyutlu Mersin Fotoğrafları Sergisi’nin yer alacağını ifade etti.
Konserler, dans gösterileri, halk oyunları ve animasyon gösterilerinin de festival kapsamında izleyenlerle bulaşacağını açıklayan Sağlam, 3 gün sürecek olan etkinlikte, hemşeri ve kültür derneklerinin de yörelerine özgü oyunlar ve tatlarla festivale renk katacaklarını söyledi.
Etkinlik alanında hemşeri ve kültür dernekleri stantları ile birlikte, Mersin İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Organ ve Doku Nakil Bağışı, Mersin Ortopedik Engelliler Derneği, Kanserle Dans Derneği, Alzheimer Derneği ve Yeşilay’ın da stantlarının yer alacağını ifade eden Sağlam, Mersinli yazarların ise imza günü düzenleyerek kitapseverlerle buluşacağını belirtti. Sağlam ayrıca, Atatürk Caddesi ve Çamlıbel’deki mağazaların etkinlik süresince indirimler sunarak festivalde yer alacaklarını kaydetti.
Ekrem Sağlam, bu yılki festivale 60 derneğin katıldığını ifade ederken, bütçesinin ise 110 bin lira olduğunu açıkladı.